HÄLSA

Bästa sättet att göra buljong

I helgen gjorde jag en ny omgång benbuljong på en massa ben från lamm som jag samlat på mig. Jag brukar spara benen från tillagat kött i en påse i frysen, och när jag har tillräckligt mycket gör jag ett storkok benbuljong.

Jag använder min wonderbag när jag gör buljongen. På så sätt känns det inte lika bökigt att buljongen ska stå och koka så himla länge för att bli bra. Jag kokar först upp buljongen på spisen i en eller två timmar, sedan får grytan stå i wonderbagen i 8 timmar, sedan tar jag ett par timmar till på spisen och efter det en vända till i wonderbagen. På så sätt kan jag koka min buljong i 24 timmar eller mer, men ändå bara ha den på spisplattan i ett par timmar.

Smart, eller hur?

Läs mer om wonderbagen här eller gå in på deras hemsida och läs mer. En klimatsmart pryl för att laga hälsosam och god mat!

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.