LCHF, PALEO

Trixet för ett perfekt tillagat kött

Av lammet som vi köpte i våras har jag nu tillagat båda stekarna. Köttet brukar alltid vara väldigt mört och fint, men tack vara mitt tillagningssätt så blir köttet ännu mörare. Det riktigt smälter i munnen!

Trixet är, som vanligt, att tillaga på låg temperatur under lång tid. Denna stek lät jag stå i ugnen på knappt 100 grader och den fick stå i kanske 4 timmar. Kommer inte riktigt ihåg hur länge, utan jag går lite på känn. Den här gången blev den perfekt tillagad :)

Jag kryddade med salt, svartpeppar, färsk rosmarin, vitlök och lite paprikapulver. Rosmarinen och vitlöken la jag runt om steken tillsammans med ett par klickar smör. Sedan öste jag steken med smörblandningen lite då och då.

Efter som köttet är så gott i sig brydde jag mig inte om att göra något särskilt tillbehör utan det blev helt enkelt bara ett lass råa grönsaker.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.