LIVET

Godaste fikan jag vet!

Tjoho, i helgen blev det en underbar fika med äggost! Vi har ett par favoritställen på Tjörn och Orust där de serverar äggost. Äggost är en efterrätt som är speciell för Bohuslän och har du inte haft möjlighet att testa den så kan du antingen testa min variant, eller så får du ta en tur till Orust eller Tjörn i sommar ;)

Googla äggost så hittar du både recept och mysiga ställen där de serverar äggost. Stället vi besökte i helgen har både café, butik och en massa grejer gjorda på honung. Inte bara honung att äta utan även tvålar, krämer och massa annat skoj. Caféet har dessutom en hel del LCHF-anpassade grejer (om än liberala) och så är det KRAV-klassat. Tex hade de rawfood-bollar, lite olika kakor och bakverk som var glutenfria, mejerifria och fria från tillsatt socker. I äggost är det förvisso lite socker, men det är inte mycket. Tror att det är kanske 0,5 dl till en hel form, vilken ger kanske 12 bitar.

Stället heter Tavlebords Honungsgård och jag rekommenderar verkligen ett besök! :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.