EKOLOGISKT, GIFTFRITT, HÄLSA, SKÖNHET

Bra mat för håret!

God morgon! Ledig dag idag, riktigt nice! Idag ska jag försöka hålla mig från köket och inte hålla på med en massa matrelaterade grejer. Hoppas på att påta ner sättlöckarna i pallkragen, nu måste det väl vara slut på kylan snart?

Här kommer ett tips till er som vill ge håret lite bra mat! Att lyxa till det med en hårinpackning tycker jag är skönt att göra lite då och då. Särskilt efter en torr vinter känner jag att håret kan behöva lite extra omtanke :)

Istället för att köpa dyra hårinpackningar som troligtvis dessutom innehåller en hel del skit och konstigheter, så går det alldeles utmärkt att sno ihop en egen inpackning av grejer du har i skafferiet och kylskåpet.

Den inpackning som jag kör för tillfället består av följande:

  • Äggula
  • Kokosolja
  • Olivolja
  • Flytande honung

Vill du så kan du även blanda i lite yoghurt. När jag gör det så låter jag inpackningen sitta i någon timma och sover inte med inpackningen.

Jag värmer kokosoljan så att den blir rinnande men inte het. Sedan blandar jag ihop allt i en skål och sedan smetar jag in hela håret och masserar in hårbotten. På med en duschmössa och sedan en extra mössa (bra med värme!). Oftast låter jag det sitta i över natten och sover alltså med mössa på. Blir lite varmt och sambon får sig ett gott skratt ;)

När du tvättar ur inpackningen är det viktigt att smeta in schampot INNAN du blöter håret. Massera runt med rikligt med schampo och skölj sedan ur. På detta sätt får du bort all överbliven olja. Skulle det vara lite kvar så kan det tvättas bort vid nästa tvätt eller så tvättar du en gång till direkt efteråt.

Har du testat någon annan bra naturlig inpackning? Dela gärna med dig av tips och erfarenheter i kommentarsfältet nedan. Tack :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.