LIVET, SEGLING

Söndagens lärorika aktivitet

I söndags var vi med på ett litet event med Svenska Kryssarklubben. Eftersom vi gick några kurser i höstas som anordnades av dem så blev vi inbjudna till en träff med säkerhet på sjön som tema.

Vi fick testa använda nödraketer, brandsläckare och att kasta iväg livbojar. Ett par roliga och lärorika timmar ute i vårsolen :)

Säkerhet ombord är A och O och det är jätteviktigt att faktiskt ha testat göra dessa grejer innan det blir skarpt läge. Vet man hur och vad man ska göra minskar det stressen och ökar oddsen för att man faktiskt gör rätt saker i en pressad situation och att följderna av situationen mildras.

Är du ute på sjön/havet och inte är med i Kryssarklubben så tycker jag verkligen att du ska gå med. De anordnar en massa roliga aktiviteter, ger ut intressanta tidningar och de har dessutom en kvinnoförening som är ett härligt gäng som anordnar seglingar för bara kvinnor.

Jag var med dem på en segling i höstas och ska iväg med dem igen senare i vår. Då ska vi segla till Läsö och det ska bli så kul! Hoppas på bra vind, sol och en massa skratt och god mat :) Plus att jag lär mig ännu mer och får ännu mer skinn på näsan inför kommande seglingar senare i år och även mitt stora äventyr om ett år :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.