EKOLOGISKT, GIFTFRITT, SKÖNHET

Goda oljor

Hej på er!

Nu var det länge sedan jag tipsade om lite gör-det-själv-grejer, så här kommer en gammal goding i repris!

En av de grejer som jag gör själv är parfymolja. Det är helt enkelt en neutral beständig olja (jag använder jojobaolja) som jag doftsätter med lite olika eteriska oljor.

Att doftsätta är ju minst sagt en vetenskap och man ska gärna använda en 5-7 olika eteriska oljor. Det skall vara basnot, mellannot och toppnot för att det ska bli en bra doft. Jag brukar dock bara använda tre olika eteriska oljor och de som jag gillar bäst är apelsinolja, ylang-ylang och patchouli. Jag tar mest av apelsin, sedan ylang-ylang och minst av patchouli. Jag har även i lite e-vitamin för hållbarhetens skull.

Eteriska oljor är starka och ska aldrig användas direkt på huden. Ska du testa göra egen parfymolja så rekommenderar jag att du läser på lite mer först och sedan provar dig fram försiktigt, då vissa kan få allergiska reaktioner av eteriska oljor. Personligen har jag inte haft några problem :)

Här kan du läsa lite mer!

Annonser

4 reaktioner till “Goda oljor”

  1. Vet du vad det är för skillnad på eterisk pepparmyntsolja och pepparmyntsolja som ska vara bra för magen om man tar några droppar? Är de samma olja eller är det en sort som är olämplig arr förtära och hur vet man skillnad?

    Gilla

    1. Hej, ingen aning men jag skulle inte stoppa i mig något som jag inte visste var klassat som livsmedel. Du bör kolla upp med någon kunnig. Hos som driver devaz.se är kunnig!

      Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.