LCHF, PALEO, RECEPT

Stek ägg så det blir en macka

Många som äter lågkolhydratkost äter ju en hel del ägg. Dels för att det är gott, går att variera mycket, mättar bra och är perfekt att ta med som mellanmål. Ibland kan det dock kännas som att det blir lite enformigt med alla kokta ägg.

Jag steker inte ägg så ofta, men gör man det så kan man ju skoja till dem lite om man har en liten fiffig pryl att lägga i stekpannan som gör så att ägget håller formen :)

Jag hittade dessa ringar ute i köket på landet. Genom att använda  dem får du snygg form på det stekta ägget och det blir som en liten äggmacka som du kan toppa med smör eller något pålägg. Snacka om perfekt strikt macka som går snabbt att göra! Jag vispade ihop ägget med lite kryddor innan jag hällde i det i stekpannan :)

Har du ingen rund liten stekring (eller vad de nu kan kallas), så kan man ju tex använda en pepparkaksform och få sitt stekta ägg i formen av ett hjärta eller kanske en liten gris? :)

Jag kryddade mitt ägg med lite curry och chilipulver och så toppade jag med chili flakes och torkad dragon :) Självklar åts ägget med hyvlat smör!

Vilket är ditt bästa äggtips för att få lite variation?

Annonser

5 reaktioner till “Stek ägg så det blir en macka”

  1. Hej! I gröten har jag 1 msk kokosmjöl,2 ägg,lite smör eller kokosolja,vatten,pyttelite grädde.Jag smaksätter med kardemumma eller kanel.Det funkar även med goda bär.

    Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.