LCHF, PALEO, RECEPT

Lätt att göra egna chips med denna lilla pryl!

Nu har jag gjort slag i saken och införskaffat en ny liten kökspryl, nämligen en mandolin! Smart grej att ha om du tex vill göra egna grönsakschips eller bara hyvla grönsaker väldigt tunt! :)

Annars är jag inte så mycket för att ha en massa prylar i köket utan jag klarar mig med min mixerstav med tillbehör, min grönsakssvarv och så nu denna! Sedan är jag väldigt nöjd med min hålslev också ;) Perfekt när man kokar kött eller gör benbuljong och bara vill sleva upp bitarna och inte få med en massa vätska.

Hur som helst, denna mandolin har två inställningar, en för tunna skivor och en för lite tjockare. Det finns så klart en uppsjö av mandoliner på marknaden och de är mer eller mindre avancerade. Kika in här så hittar du ett stort utbud!

Förutom att snabbt få till tunna fina skivor av olika grönsaker så kan man ju skiva tunna bitar av tex rödbeta och morot och göra egna chips i ugnen. Det testade jag förra veckan och det blev ritkigt gott!

Chipsen gör du så här och det funkar så klart med andra tunt skivade grönsaker också.

  1. Skär valfri mängd rödbeta och morot i tunna skivor med en mandolin.
  2. Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
  3. Ringla över olivolja och salta. Gojsa runt lite och gnid in på bägge sidor.
  4. Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.

Inlägget innehåller affiliate-länkar. Läs mer om dessa här.
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.