INFORMATION, LIVET, SKÖNHET

Kokosolja – 5 användningsområden förutom att äta den!

Förutom att äta kokosolja, ha den i matlagning eller steka i kan du använda den till en massa andra bra grejer. Här får du 5 tips på vad du mer kan använda kokosolja till!

Jag använder även kokosolja till följande:

  1. som hårinpackning
  2. till oil pulling
  3. i handkräm
  4. som deodorant
  5. i läppbalsam

Ungefär en gång i månaden kör jag en hårinpackning med kokosolja som får sitta i över natten så att det totalt gottar till sig i cirka 12 timmar. Att gurgla munnen med kokosolja, så kallad oil pulling, är bra för en fräsch munhälsa. På vintern använder jag ren kokosolja som handkräm och på senare tid har jag även testat smörja ansiktet med lite kokosolja (viktigt att inte ta för mycket dels då det kan täppa till porerna, dels då det kan bli lite väl kletigt).

Gillar du som jag att göra en del hudvårdsprodukter själv så är kokosolja en kanonbra ingrediens till lite av varje :) Jag använder den både i handsalva, deodorant och ibland även i läppbalsam. Vill du vara riktigt hard core funkar faktiskt enbart kokosolja som deodorant (krävs dock att huden vänjer sig en eller ett par månader innan det funkar. Trixet här är också att bara ta pyttelite och inte för mycket så att det bler kletigt).

Jag har alltid två olika sorters kokosolja hemma. En som jag använder till matlagning och äta som den är och en som jag har till de andra användningsområdena. Min ätolja anser jag vara den enda som verkligen smakar fantastiskt gott! Jag slevar alltså direkt ur burken dagligen ;) Min favorit är Holistics Kokosolja och den är sagolikt god!

Min andra kokosolja är från Kung Markatta och jag använder den smaksatta (finns även som en neutral smaklös variant). Jag gillar dock inte att äta denna men den är superbra till allt annat :)

Bilder lånade från bodystore.com förutom bild på kokosnöten som
är lånad från bloggen Rawfood Panda
Inlägget innehåller affiliate-länkar. Läs mer här.
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.