LCHF, PALEO, RECEPT

Gästinlägg med brödrecept – Hälsa är ingen uppoffring!

img_0089

Nu är det dags för ett till gästinlägg! Denna gång från Ida vars instagram-konto jag följer och inspireras av dagligen!

Här kommer Idas inlägg och ett av hennes härliga recept! Hoppas ni gillar det och kika gärna in på hennes blogg och instagram!

Hej!

Så kul att få gästblogga hos en av mina främsta inspiratörer! Jag heter Ida, är 23 år och har precis som Sophie ett stort intresse för ren, naturlig och bra mat!

Min resa började för 10 år sen när jag började kräkas, få kramper i magen och ”ha konstant maginfluensa”. Efter att under 10 år testat allt från homeopati, gastro och koloskopi, ultraljud, alla tänkbara blodprov, ayurveda och diverse andra innovativa ”påhitt” så fick jag ”diagnosen” IBS och blev erbjuden stoppande, lösande och anti-depressiva för mina besvär. Tack!

Nej, jag vill tro att det finns ett sätt att leva och äta som gör att man slipper de flesta medicinerna och från den punkten började jag intressera mig för matens påverkan på vår hälsa. Varför vi inte mår bra av att äta socker, gluten och en överkonsumtion av mjölkprodukter och tillsatser. Jag har alltid älskat att experimentera i köket och med min nyfunna kunskap började jag se till VAD JAG FAKTISKT KAN ÄTA och vad MIN KROPP MÅR BRA AV!

Att leva hälsosamt är inget straff, ingen uppoffring- det är ett val och hittar du bara nya alternativ till din gamla kost så lovar jag dig att du inte kommer att sakna något! Så min favorit- kladdkakan blev en kladdkaka bakad på svarta bönor, mandelmjöl, honung och ägg bland annat- med vispad kokosgrädde. Magi! Lasagne? Byt ut köttet mot kycklingfärs, använd sötpotatis som plattor och gör en tomatbaserad sås, toppa med riven parmensan. Pizza? Botten gjord på blomkål, ägg och mandelmjöl, sen är det bara att gå loss.

Min stora last ostmackorna, ja, de har bytts mot sötpotatisbröd med kokosolja och en ost av bra kvalité, eller kokosolja och mandelsmör. För det är även så att så länge du äter BRA MAT så kan du äta tills du blir nöjd. Kroppen säger stopp när den har fått tillräckligt med näring om den får RÄTT NÄRING! Med detta vill jag säga- ge det en chans, tänk utanför boxen och se på allt som du kan äta som både du och din kropp mår bra av, jag lovar att du inte kommer att ångra dig. Sen vill jag även dela ett av mina underbara brödrecept, och fler hittar du på min blogg Guiltfree, och tips på enkla maträtter som vem som helst kan slänga ihop hittar du på min instagram Guiltfree_living. Hoppas att du följer med mig dit!

RECEPT SÖTPOTATISBRÖD

Du behöver

 • 1dl kokosmjöl
 • 1dl mandelmjöl/ 0,5 dl pofiber
 • 1,5 tsk bikarbonat
 • 2 tsk fiberhusk 1 msk äppelcidervinäger
 • 1 tsk himalaya salt
 • 1 medium stor kokad och mixad sötpotatis
 • 4 ägg
 • 2 msk kokosolja

Gör såhär

 1. Blanda alla torra ingredienser.
 2. Vispa äggen fluffiga och vispa sedan i kokosoljan och sötpotatispuren.
 3. Vänd sedan i de torra ingredienserna, häll i en smord brödform och baka i ugnen på 175 grader i 45 minuter.
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.