INFORMATION, LIVET, RECEPT

Wonderbag – klimatsmart matlagning!

dsc_0606_s

Denna roliga och färgglada säck är en smart uppfinning för att långkoka mat i!

Tack vare Birgitta Höglund och företaget Wonderbag Sweden har jag nu fått hem min alldeles egna Wonderbag! Eftersom jag älskar långkok känns denna fina produkt som klippt och skuren för mig ;)

Wonderbag är en smart pryl som du använder för att på ett energisnålt sätt göra långkok. Maten fortsätter att tillagas i bagen i upp till 8 timmar. Ett smart sätt att tillaga mat utan spis, som till exempel i en segelbåt, i sommarstugan eller ute i skogen.

På Wonderbags hemsida hittar du en massa bra recept för mat att laga i din bag, och Birgitta har gjort en hel del recept i samarbete med Wonderbag som finns samlade i en liten receptsamling.

Bagen finns i ett par olika storlekar och alla i fina färger och mönster. Du kan även använda din bag som kylväska! Den håller alltså mat både varm och kall beroende på vad du stoppar i den.

Håll utkik både här och på Birgittas blogg framöver så får ni ta del av ett av mina Wonderbag-recept! På min blogg kommer det garanterat bli fler än ett recept ;)

Så här skriver Wonderbag Sweden på sin hemsida:

Wonderbag är en matlagningsbag tillverkad i tyg med en unik isolerande fyllning. Upphettad mat som placeras i bagen fortsätter att tillagas med hjälp av värmebevaring, en urgammal långkoksteknik.

I Wonderbag kan du långkoka allt från mustiga köttgrytor, kyckling- och grönsaksrätter till soppor och enklare tillbehör. Du kan till och med baka i den. Kött som tillagas i bagen blir otroligt mört. Den varsamma tillagningsmetoden gör att maten blir både nyttigare och godare. Näringen kokar inte bort och alla smaker får tid att utvecklas.

Att äta mer klimatsmart är något av det bästa du kan göra för planeten. Med Wonderbag förkortas tillagningstiden på den vanliga spisen avsevärt. Du sparar energi och pengar och bidrar till att minska dina koldioxidavtryck på vårt jordklot. En miljövinst som gagnar oss alla.

Eftersom Wonderbag fungerar helt utan el är det inga problem att lämna den utan tillsyn och du kan lugnt ge dig iväg hemifrån medan matlagningen sköter sig själv i bagen.

När du köper en Wonderbag donerar vi en bag till en behövande familj i Sydafrika. En gåva som för den familjen ger möjligheten till ett mål näringsriktig mat om dagen, och som på sikt fungerar som en väg ut ur fattigdomen. Köp en – ge en-modellen gäller när du köper en Wonderbag i storlekarna small, medium eller catering.

Wonderbag är lätt att bära med sig. Perfekt att använda i båten, på campingen eller att ta med på picknicken. Den isolerande effekten kan även användas omvänt och hålla matvaror kylda eller frysta. Passar utmärkt till barnkalaset i parken, semesterdagen på stranden eller varför inte använda den som dryckeskyl på grillkvällen?

dsc_0609_s

Annonser

3 reaktioner till “Wonderbag – klimatsmart matlagning!”

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.