LCHF, PALEO, RECEPT

Bra start på fredagen & förslag på helgfika

dsc_0437_s

Hej på er!

Fredag igen! Min nya fredagsrutin är att gå upp som vanligt men köra morgonträning i cirka 1 timma och sedan dra till jobbet. Skön start på dagen och skönt att ha träningen avklarad när man kommer hem efter jobbet :)

Som ni vet gillar jag att experimentera med olika kakvarianter som är både nöt- och mejerifria. Kanske skulle de bli godare med både nötter, grädde och sötning men jag gillar att skippa de ingredienserna. Här er en variant på morots- och banankaka :)

Vill du tillsätta tex lite hackade valnötter och toppa med vispad grädde så går det ju så klart bra! Jag vill dock ge inspiration till er att testa baka på ett annat sätt… och vill ni inte det så hoppas jag ni får lite inspiration i alla fall till att testa slänga ihop någon egen påhittad kaka :)

Morot och banan är inte LCHF om du stirrar dig blind på antal gram kolhydrater per 100 gram. Det blir dock inte så mycket kolhydrater på en bit. Jag sötar hellre med lite banan och morot än med sötningsmedel och grädde som faktiskt också innehåller en del kolhydrater om du äter stora mängder ;)

RECEPT (8-12 bitar)

100 g morot
100 g banan (omogen)
5 ägg
1,5 tsk mald kardemumma
lite smör till formen
  1. Riv moroten fint. Kör i en mixer eller matberedare tillsammans med bananen så att det blir en gegga. Ta en bunke och lägg i banan- och morotsgeggan. Tillsätt tre hela ägg och två äggulor. Spara äggvitan. Blanda ihop väl och tillsätt kardemumman.
  2. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda sedan varsamt ihop med övriga ingredienser.
  3. Ta en pajform och smöra in. Häll sedan i smeten. Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter tills kakan fått lite färg och stelnat. Ät kakan som den är eller med lite vispad grädde. Kakan är god både varm, ljummen och kall dagen efter.

dsc_0450_s

Annonser

3 reaktioner till “Bra start på fredagen & förslag på helgfika”

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.