HÄLSA

Köttfri måndag?

dsc_04991

Tro det eller ej, men ibland utmanar jag mig själv och tar en köttfri dag! Då blir det istället en fasans massa ägg och som här ovan även en perfekt avokado :)

Jag äter ju rätt mycket kött, dock i princip bara KRAV-märkt och oftast närproducerat. Det blir mest nötkött, men fläskkött i form av sidfläsk, fläsklägg och färs slinker också ner. I övrigt blir det av och till viltskav, närproducerad kyckling, hönsfärs och struts eller anka. Fisk äter jag endast undantagsvis.

Ovan är det som sagt var en matig ägg- och avokadosallad med ett lass råa grönsaker i form av morot, rödbeta, surkål, blomkål, rödkål, grönkål, stjälkselleri och lite olika kryddor. Gott och mättande! Får erkänna att det slank ner ett ägg till och även ett lass smör som dock inte fick vara med på bild ;)

Hakar ni på trenden med köttfria dagar? Tanken kanske är att den köttfria dagen skall vara vegetarisk, men jag nöjer mig med att byta köttet mot en massa ägg :)

Annonser

2 reaktioner till “Köttfri måndag?”

    1. Svårt att hitta ”ren” fisk som inte innehåller en massa skit. Bara för att den är vildfångad behöver den ju inte heller vara fri från miljögifter. Lite lättare att ha koll på kött och vad djur äter tänker jag :)

      Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.