LCHF, PALEO, RECEPT

Den optimala fyllningen för min rulltårta :)

dsc_05771

Ok, en väldigt färglös bild med lite fyra-nyanser-av-brunt varning helt klart. Men, ibland kan saker vara godare än de ser ut ;)

Som ni kanske märkt är jag lite smått besatt av mina äggbrödsrulltårtor ;) Har ni inte testat dem än så måste ni helt enkelt göra det!

Min favorit, och även den som är mest strikt, är ju att fylla med smörkräm. Det är förvisso en liten mängd sukrin i så vill du skippa sötningsmedel helt är det ju bättre att fylla med ett bärmos av något slag.

Nu har jag dock testat en ny variant som kan vara den optimala. Den är fet, strikt och fri från frukt och sötningsmedel! Vad kan jag ha hittat på nu tror ni?

Jag testade göra en smörkräm med lite tahini inblandat. Tahini är ju sesampasta, alltså nermalt sesamfrö som blir som ett nötsmör. Smakar som jordnötssmör tycker jag men med färre kolhydrater.

Gör detta recept, men skippa sukrinet och vaniljpulvret och tillsätt istället en matsked tahini.

Gott-i-gott! Har du några andra förslag på goda fyllningar i dessa rulltårtor så får du gärna tipsa genom att lämna en kommentar nedan :)

Ha en fin helg allihopa och testa gärna min rulltårta med någon god fyllning! Ikväll blir det smörkrämsfyllning för min del :)

Annonser

6 reaktioner till “Den optimala fyllningen för min rulltårta :)”

 1. Hej !
  Jag gillar verkligen din rulltårta och brukar testa den med olika fyllning. Nu äter jag en mkt strikt uteslutningsdiet en period och misstänker att jag reagerar på äggvita. Så jag äter bara kött, fisk, fett, kokosmjölk, kokos, äggula ett tag framöver.
  Du som har så bra idéer, tror du det skulle gå att få till något liknande som din rulltårta med ketogent utan äggvita? Hade varit underbart att få bryta av min ensidiga kost med en god kaka ibland :)

  Gilla

  1. Jag har hört att man kan vispa spadet som kikärtor ligger i så att det blir som vispad äggvita. Vet att veganer brukar köra det. Jag har dock aldrig testat och jag vet inte heller vad det innehåller… men ingen äggvita iaf :) Kikärter har ju iof runt 13 k kolhydrater /100 g, men spadet borde väl inte innehålla så mycket av något alls tycker jag?

   Gilla

   1. Mja…kikärtor och alla andra bönprodukter håller jag mig nog borta från både för kh och för att de kan orsaka magproblem :) . Har du testat att baka något med äggula och kokosgrädde men utan nötmjöl?

    Gilla

    1. Nej men borde man inte kunna göra någon slags pannacotta eller creme brûlé på det? Jag skulle googla på kikärtsspadet o kolla upp vad det innehåller o kanske testa :)

     Om du kan tänka dig att äta pumpa eller sötpotatis så kan man baka med det. Vill du skippa nötmjöl så kan du kanske använda pofiber?

     Gilla

     1. Ja sötpotatis och pumpa låter superbra! Gott och vackert. Men tror du att äggulan kan användas som bindemedel då eller brukar man ha äggvita i sådana bakverk? Skippar nog alla pofibrer, husk och kikärtsspad nu en tid. Ska vara mkt skonsam mot magen :)

      Gilla

      1. Vet faktiskt inte, men tar du rejält med äggulor borde det väl binda ihop bra det med :) Lycka till och berätta gärna hur det går och ifall du kommer på något smart! :)

       Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.