EKOLOGISKT, GIFTFRITT, HÄLSA, INFORMATION, LCHF, LIVET, PALEO

Hälsosamt med fermenterat!

dsc_0600_s

Som ni vet så gör jag regelbundet egen surkål och äter ett par slevar dagligen. Surkålen är fermenterad och det ska vara bra för magen och tarmfloran. Det finns ju en mängd andra livsmedel att äta eller dricka ifall man gillar fermenterade produkter :)

Du kan tex lägga in andra grönsaker på samma sätt som du gör surkål av vitkål. Jag har testat rödkål, blandningar av vitkål, lök, vitlök, rödbeta och morot men jag tror det går att fermentera det mesta :)

Vill du dricka något fermenterat så kan du bland annat dricka vatten med en skvätt ekologisk ofiltrerad äppelcidervinäger i. Äppelcidervinäger kan man även ha i dressingar och hälla över sina sallader.

Vill du vara trendig så verkar det vara fermenterat te som gäller! Så kallat kombucha! Nu har även jag testat denna dryck och jag tycker det var rätt så gott :)

Jag köpte en ekologisk naturell kombucha från ett svenskt märke. De har även olika smaksättningar på sina kombucha. Sockermässigt så innehåller kombuchan runt 5 gram kolhydrater per 100 gram, så det är ju faktiskt LCHF per definition ;) Sockret behövs för fermenteringsprocessen.

Så här skriver Bodystore om produkten:

Kombucha från Svensk Kombucha är ett ekologiskt te som via en jäsningsprocess har fyllts med B-vitaminer, bakterier, mineraler, enzymer och andra nyttigheter.

  • Kombucha i flera olika varianter
  • Ekologiskt te som via jäsning har fyllts med näringsämnen
  • Med en syrlig smak som påminner om cider/jästa drycker
  • Näringsrik
  • Passande i samband med fysisk aktivitet och diet
  • Med bakteriekultur och enzymer

Svensk Kombucha har tagit fram trenddrycken nummer ett just nu: Kombucha. Det är fråga om ett ekologiskt te som via en jäsningsprocess har fyllts med nyttigheter såsom B-vitaminer, bakterier, mineraler, organiska syror och enzymer. Smaken är syrlig och påminner om övriga jästa drycker. Bakterierna och enzymerna gör drycken extra skonsam för magen. Kombuchan är mättande och har ett brett näringsspektrum.

Inlägget innehåller affiliate-länkar.
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.