HÄLSA, LCHF, LIVET

Mamma & pappa testar min LCHF-frukost

img_0403

Som vanligt blir det en hel del prat om mat, kost och hälsa så fort jag socialiserar med familj, vänner och bekanta. Så blev det även sist jag träffade föräldrarna och jag beslutade mig därför för att fixa lite LCHF-frukost till dem :)

Eftersom vi åt en god middag med en massa ugnsstekta grönsaker kvällen innan, så gjorde jag en omelett med de grönsakerna som bas.

Fyra ägg, en hel del smör och lite blandade grönsaker (blomkål, lök, paprika och broccoli) blev en fin omelett till två.

Responsen var att det var mättande, lite mycket att äta till frukost, gott, smakade för lite… lite blandad respons med andra ord ;) Jag hade dock kryddat med både salt, svartpeppar, vitlökspulver och torkad basilika så jag vet inte om det verkligen smakade för lite. Mamma tror jag var mer positiv än pappa, men pappa höll med om att han höll sig mätt längre (till klockan 13 istället för kl 10.30!).

Kanske har jag i alla fall väckt en tanke att man kan äta annat än smörgåsar till frukost. Jag hoppas det! :)

Annonser

2 reaktioner till “Mamma & pappa testar min LCHF-frukost”

 1. Tror att kommentarer om att det ”smakar för lite” är väldigt vanliga från de som inte äter clean mat. Har fått höra det själv och då särskilt att något inte är salt eller sött nog. Själv har jag blivit otroligt känslig för de mest subtila smaker och antar att andras smaklökar måste vara bedövade av, inte vet jag, tillsatser? Kul att det ändå verkade uppskattas, man får göra det man kan för att inspirera :)

  Gilla

  1. Ja lite överkänsliga smaklökar har man nog fått! Jag tycker tex att tomater är rätt söta ;)
   Omeletten uppskattades och överlag äter mina föräldrar bra mat. De har dragit ner avsevärt på potatis, pasta och ris dessutom :)

   Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.