LCHF, PALEO, RECEPT

Helgfrukost som går lätt att variera

DSC_3777_S

Helgfrukostar är speciella! Det är så skönt att inte behöva stressa iväg till jobbet utan vakna när man känner sig utvilad. Att börja dagen med en promenad, lite yoga eller kanske en bastu är så härligt :)

Efter en sådan start är det extra gott och mysigt med en långfrukost. För att bryta av vardagen försöker jag äta något till frukost på helgerna som jag inte äter i veckorna… inte så svårt i och för sig eftersom jag oftast inte äter frukost på vardagarna utan äter mitt första mål runt 10-tiden (kokta ägg och ett lass smör) ;)

En bra helgfrukost är omelett som så klart kan varieras hur mycket som helst. Jag gör min på bara ägg, kryddor och fyllning. Oftast steker jag i smör men ibland i kokosolja. Jag gillar att ha finhackad stekt lök och spenat i min omelett. Toppa med lite getost så är lyckan total! :)

Andra goda fyllningar:

  • kallrökt lax, dill och färskost
  • rödlök, parmaskinka
  • tomat, basilika och fetaost
  • pannbiffar, lök och tomat

Testa att göra omeletten enbart med kryddning och sedan lägga fyllningen ovanpå när omeletten är nästan klar, toppa med lite ost och vik omeletten dubbel. Låt ligga kvar nån minut i pannan tills osten smält. Ät och njut!

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.