HÄLSA, INFORMATION

Grönt kaffe

dsc_0530_s

Senaste gången som jag handlade lite grejer på bodystore.se hittade jag en ny kul grej att testa! Nämligen ett grönt kaffepulver som är rawfood. Det lät ju för spännande för att inte testa!

Rawpowders grönt kaffepulver är RAW framställd (ej rostad) av Arabica-sorten och är av finaste kvalitet. Den är rik på klorogensyra som förhindrar upptagningen av glukos i kroppen och ökar metabolismen.

  • 100% raw
  • rik på klorogensyra
  • bidrar till ökad metabolism

Kaffet dricks genom att blanda i en matsked av pulvret i hett vatten, låta det stå i cirka 10 minuter, sedan sila drycken och dricka den. Man kan smaksätta med lite mald kardemumma eller kanel också. Kaffet innehåller koffein precis som vanligt kaffe men du slipper rostningsprocessen och dricker istället ett raw food-klassat kaffe.

Gröna kaffebönor är sådana som skördats och fermenterats, men inte rostats. Den gröna kaffebönan innehåller något som kallas för klorogensyra. Det gör förvisso även den rostade kaffebönan, men halterna av klorogensyra sjunker under rostningen.

Enligt tillverkarna av grönt kaffeextrakt fungerar klorogensyra som en signalsubstans som ska få vår lever att i första hand använda det inlagrade kroppsfettet i stället för det fett vi får i oss via maten. Dessutom, menar de gröna kaffeförespråkarna, kan klorogensyra fördröja kroppens förmåga att ta upp socker, det hämmar det så kallade glukosupptaget.

Att fördröja glukosupptaget kan vara positivt för hälsan, och klorogensyra är ett av flera ämnen som delvis gör de (källa Aftonbladet wellness)

Inlägget innehåller affiliate-länkar.
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.