LCHF, PALEO

Tips ifall du ska ut på AW

img_0136

Snart helg och kanske dags för en AW med kompisarna eller arbetskollegorna?

Det är inte så ofta som jag är ute på AW nu för tiden, men det händer så klart ibland :) Jag försöker, om det går, boka in ett ställe där jag vet att det går att äta något vettigt som är LCHF. Om inte annat så försöker jag i alla fall kolla upp menyn innan så jag vet om jag ska ha med mig några kokta ägg i handväskan eller om jag kommer kunna äta mig mätt på restaurangen ;)

En perfekt strikt LCHF-AW när det gäller maten tycker jag är charktallrikar! De är feta, strikta och goda. Jag har även testat be om lite smör till och det har funkat fint. Olika feta korvar, ostar, oliver och lite annat plock känns som ett bra alternativ och det behöver inte modifieras till LCHF.

Det är lättare att beställa en charktallrik rakt av än att tex be om en hamburgare utan bröd, utan pommes, men med extra ost, ingen söt dressing men gärna extra smör eller majonnäs och kan jag få lite matiga grönsaker till också? ;) Sen tycker jag i och för sig att man ska våga vara jobbig och be om både det ena och det andra… men vill du någon gång skippa det snacket så käka korv, skinkor och ost rakt av ;)

Korvar och charkuterier innehåller så klart lite småskit i form av E-ämnen och lite annat smått och gott. Men kanske hellre det någon gång än att klämma en pizza eller något annat kolhydratspäckat. Gör som jag och käka lite chlorella-tabletter i samband med korvintaget så får kroppen lite hjälp att rensa ut skiten :)

Tallriken på bilden ovan åt jag på Ölrepubliken här i Göteborg. Otippat nog så klarade jag mig ifrån att mumsa i mig osten utan överlät den istället till tjejkompisarna :)

Så testa charktallrik till AW:n ifall du skall ut denna vecka! :)

Vad brukar du äta och dricka på AW? Gör du undantag eller klarar du dig utan avsteg? Dela gärna med dig av dina bästa AW-tips! :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.