INFORMATION

Bara ägg & smör

dsc_0307_s

Hallå där!

För två veckor sedan fick jag för mig att testa att i princip nolla kolhydratintaget genom att bara äta ägg och smör ett par dagar. Det passade fint eftersom jag skulle vara på resande fot med möten uppe i Stockholm, och då brukar det i alla fall bli en del ägg som äts på tåget och i brist på annat :)

Sagt och gjort jag käkade ägg, smör och blomkål/gurka i tre dagar (var tvungen att ha något att lägga allt smör på ;)). Det blev väl runt 8-10 ägg per dag och säkert 150 gram smör. Det känns dock inte som att det här med äggfasta är något för mig. Med blomkålen så blev kolhydratintaget ca 5 gram per dag.

Dels blir det långtråkigt och dels mår magen inte så bra (behövs kanske lite fibrer i all fall!). Att bara äta smör och ägg blev lite väl färglöst och sedan tycker jag det var tråkigt att inte knapra på något med lite motstånd som mina goda grönsakslass. Sen kan man ju så klart variera sig något mer än att bara äta kokta ägg och stora smörklickar på gurkskivor ;) Jag körde dock på principen keep it simple :)

Att äggfasta är ett bra sätt att strikta till sig om man ballat ur lite under ledigheter och helger och ett sätt att komma in i ketos. Det kan också vara ett bra sätt att få igång en viktminskning som avstannat. Jag testade ett par dagar mest för skojs skull för att ha provat :)

Nu äter jag som vanligt mina härliga grönsakslass, goda matlådor och även ett par ägg om dagen och rejält med smör. Både jag och magen mår toppen av det :)

Har du testat äggfasta?

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.