LCHF, PALEO

Fet pasta – ny favorit!

dsc_0441

Som jag hoppas du förstår pratar jag inte om vanlig pasta utan om något som är avsevärt mycket godare och nyttigare.

Jag pratar om sesampasta eller så kallad tahini :) Den lilla bruna klutten som gömmer sig i mitt salladslass på bilden ovan är tahini, inte så vacker kanske men desto godare!

Jag hittade denna lilla goding sist jag handlade på bodystore.se! Sesampastan är grymt god och smakar som jordnötssmör tycker jag,  men innehåller färre kolhydrater.

Tahinin jag köpte innehåller per hundra gram: 22 gram protein, 58 gram fett och 2,6 gram kolhydrater varav endast 0,7 gram socker. Jordnötssmör verkar innehålla mellan 8-12 gram kolhydrater per hundra gram.

Jag gissar på att denna sesampasta är god i både matlagning och till olika bakverk och rawfood-bollar eller i en kall sås. Förutom sesamfrön så innehåller tahinin himalaya salt, men den finns även som en variant som är utan tillsatt salt.

Än så länge har jag bara testat den genom att bara röra ut en matsked i mitt salladslass och att lägga på mina smör- och rödkålsrullar. Mums! :) Jag kan tänka mig att den är god att bre på ett äggbröd som sedan fylls med lite stekt kyckling och grönkål eller krispig sallad. Borde även funka i sataysås istället för jordnötssmör… eller kanske i en LCHF-snickers!

Gillar du jordnötssmör men vill ha ett alternativ som innehåller färre kolhydrater så rekommenderar jag varmt tahini. En burk tahini kommer jag framöver se till att det alltid finns hemma :)

dsc_0450_s

Inlägget innehåller affiliate-länkar.
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.