LCHF

Bästa matlandet?

IMG_5685

I år har vi valt att inte resa bort över vintern… istället köper vi en ny värmepanna för 50 papp ;) Inte för att det var så det var planerat, men så kan det gå :)

Eftersom jag saknar lite att åka iväg till värmen och solen denna vinter så började jag kolla i gamla fotoalbum (ja, jag framkallar faktiskt foton från mina resor!) och började fundera på vilka mina favoritländer är när det kommer till mat och matupplevelser och gärna LCHF-aktiga sådana.

Jag kanske är lite rabiat, men jag väljer faktisk bort vissa resmål eftersom det inte går att äta kolhydratsnålt eller i alla fall är väldigt svårt. Tex Thailand. Grymt god mat, men inte direkt LCHF. Mycket ris och söta såser och socker i maten. Klart man kan skippa riset och be om smör och bara äta wokade grejer utan sås. Men då missar man ju den goda maten. Å andra sidan känner jag inte att jag vill äta thaimat morgon-middag-kväll under en vecka… det blir lite väl crazy och för mycket avsteg ;)

Bra länder för LCHF-mat måste jag säga är Sydafrika, Italien och Mexiko. I Sydafrika har de koll på LCHF, kallas där för Banting, och det finns oftast LCHF-varianter på menyerna. Bilden ovan är en standardfrukost i Sydafrika. Toppat med en laddning smör och avnjutet med ett par koppar starkt kaffe :)

Italien har ju så mycket mer att erbjuda än bara pasta och pizza. Mängder av kallskuret, goda ostar, matiga sallader, goda grytor mm. Den mat som överraskat mig mest på den positiva sidan av alla länder jag besökt är nog Mexiko. Trodde allt bara var tacos, så fel jag hade! Fantastiskt god mat, goda såser och röror, gott kött och en massa goda smaker!

Vilket land är din favorit när det kommer till maten? Och hur gör du för att inte balla ur med LCHF-kosten på semestern? Går det kanske bra att fixa LCHF i Thailand… ge mig gärna tips i så fall så att jag kan åka dit igen! ;)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.