HÄLSA, LIVET, SKÖNHET, TRÄNING

Fem tips för en piggare vinter!

DSC_0915_S

God morgon!

Det blev ingen löprunda igår utan istället blev det 50 min promenad och ett yogapass. Rätt bra start på dagen det med :)

När det är vinter och mörkt är det ju lätt hänt att det bara känns allmänt segt, jobbigt, energilöst och helt enkelt mörkt och kallt! Ibland känns det som att man vill vara björn och gå i ide. Skulle vara rätt skönt tror jag ;)

Här kommer några små tips på vad man kan göra för att pigga upp sig lite i vintermörkret :)

TIPS # 1
Hitta en träningsform som du kan göra hemma, när du vill och som du inte behöver ut i kylan för att utföra. Att testa något nytt kan vara kul och ge lite extre energi :) Min nya grej är att träna med pilatesboll och det känns jättekul!

dsc_02821_s

TIPS # 2
Det finns en massa goda och nyttiga kryddor att använda sig av. En av de som troligtvis är nyttigast är gurkmeja. Den kan antingen användas som krydda i tex en kycklinggryta, strö över som den är på lite sallad, eller blanda ihop i en shot, som en gegga eller blanda i lite i en smoothie eller i en kopp kryddigt te. Tänk på att välja en ekologisk produkt och blanda gärna med lite svartpeppar och olivolja för bästa upptag i kroppen.

dsc_0372

TIPS # 3
Se till att du får i dig extra D-vitamin nu när solen är helt frånvarande.  Även om det är soligt ibland så står solen för lågt för att kroppen ska kunna tillverka D-vitamin. Så ett extra tillskott är bra och det gör dig troligtvis piggare också ifall du skulle ligga lite lågt innan på D-vitaminfronten.

DSC_0132_S

TIPS # 4
Om man på ett enkelt sätt vill få lite färg och lyster i ansiktet istället för att se så där vintertrött och glåmig ut så är ett smart trix att ha lite morotsolja i ansiktet eller blanda ut sin vanliga hudkräm med det. Oljan är dessutom mums för huden! Det behövs bara en liten droppe eller två då färgen verkligen är morotsröd. Men, den ger en fräsch ton och lyster i ansiktet :)

dsc_0384

TIPS # 5
Ha kläder med lite färg! På vintern är nästan alla kläder mörka vilket är lite konstigt eftersom det är väl just på vintern som det behövs en liten färgklick i det övrigt så mörka klimatet? Varför inte ha en färgstark mössa, ett färgglatt paraply eller ett par skor som är färggranna? Jag tror faktiskt att man blir lite gladare och piggare av att se lite starka färger även på vintern och inte bara ha en massa mörka kläder. Vad tror ni?

PS. Missa inte att anmäla dig till tävlingen om en burk superpulver från Greatlife.se, tävlingen pågår till och  med midnatt. Läs mer och anmäl dig här! 

mossa

Inlägget innehåller affiliate-länkar
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.