LCHF, LIVET, PALEO, RECEPT

Testade 2 nya grejer på nyår

img_0016

Hej på er!

Så här blev vår nyårsmiddag :) Jag passade även på att inviga mitt förkläde som jag fick i tävlingen Årets Äggrätt där jag var en av fem finalister :) Och för att vara extra duktig och avsluta på topp så började jag dagen med en joggingrunda på 45 minuter, så nöjd!

Jag och sambon lagade middagen tillsammans vilket så klart var extra kul :) Vi testade att göra två nya saker nämligen en slags smörsås/bearnaise samt en crème brûlée. Såsen gjorde vi med inspiration från Birgitta Höglund, men jag ändrade lite på den.

Såsen skar sig rejält första gången, men på försök nummer två blev den riktigt fin. Trixet var att låta de två olika delarna svalna en hel del innan de blandades ihop :)

Så här såg vår meny ut:

Getost, fikon och rödbeta på rotselleriplatta

Stekt oxfilé med variant på bearnaise, baconlindad sparris och rotselleristavar

Crème Brûlée med färska hallon och en kopp kaffe

Recept på efterrätten kommer lite längre fram!

Såsen gjorde jag enligt Birgittas recept men vi använde vanlig vitvinsvinäger istället. Jag kryddade såsen med salt, chili flakes och torkad dragon. Den här såsen måste ju vara den optimala för LCHF/paleo. Den innehåller i princip bara smör och äggula… rätt fett och bra med andra ord ;)

Oxfilén stekte vi först i smör så den fick en fin yta, sedan körde vi den i ugnen i cirka 10 minuter på 150 grader. Jag lindade bacon runt ett par färska sparrisar och la dem i en ugnsfast form. I samma form la jag rotselleri som jag skurit i stavar. På med lite salt, svartpeppar och ett par klickar smör. Sedan fick det stå på 150 grader i kanske 40 minuter.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.