INFORMATION

Ekofilosophies nyårskrönika

DSC_0902_S

God morgon!

Hoppas ni haft ett roligt och trevligt nyårsfirande med god mat!

Precis som förra året tänkte jag skriva en liten årskrönika för bloggen. Det blir lite statistik och annat kul men också en blick framåt, vad händer under nästa år?

Bloggen har nu funnits i ganska exakt 2 år och det har blivit inlägg varenda dag, inte recept alla dagar men en stor del av dessa. Så in och kolla i recept-kategorin så hittar ni två års recept! :)

När jag skrev ett liknande inlägg förra årsskiftet så hade bloggen strax över 900 följare på olika sociala medier. Idag är den siffran nästan 3000 (2994 för att vara exakt ;))! En riktigt bra ökning som jag så klart hoppas kommer fortsätta uppåt även i år. Följ/gilla gärna Ekofilosophie på Facebook om ni inte redan gör det! Eller så följer ni via e-mail (kika i högermarginalen här på bloggen för info) eller Instagram.

Förra året gick dessvärre tidningen Matkärlek i konkurs, oturligt nog precis i samband med att jag skulle ha haft med en artikelserie med recept i den tryckta tidningen. Trots konkursen lever hemsidan matkarlek.nu kvar och jag har fortsatt att varje vecka skriva blogginlägg på hemsidan. Jag har även under året som gått bloggat på tidningen Bättre Hälsas hemsida och även varit med i den tryckta tidningen med ett recept. Kul!

Under 2016 startade jag upp ett Instagram-konto där jag lägger upp lite mer vardagsbilder och inte alltid så snygga bilder. Instagramkontot ska vara ett komplement till bloggen och inte visa samma bilder som på bloggen. Så in och följ bloggen även på Instagram! :)

I höstas deltog jag i tävlingen Årets Äggrätt arrangerad av Svenska Ägg och restaurangen Eggs Inc i Stockholm. Av cirka 70 anmälda bidrag var min rätt ”äggbrödsrulle” en av de fem rätter som valdes ut som finalister. Rätterna lagades, provsmakades och filmades. Riktigt kul att vara med! Tyvärr vann jag inte, men det var kul ändå att delta som finalist i en mattävling :)
2016 känns som ett genombrottsår när det gäller mina matbilder, bildkomposition och uppläggning. Se bara skillnaden på bilderna nedan! Otroligt eller hur? Två rätter med rödbetor och kött kan se väldigt olika ut :)

DSC_1457_s

DSC_2480_S

Matmässigt har 2016 kännetecknats av att jag äter mer grönsaker, har testat detox, slutat använda mikrovågsugn (förutom i nödfall), börjat tillaga all mat genom kokning, ångkokning eller tillagning i ugn på låg temperatur.

Jag har slutat använda sötningsmedel (förutom om jag gör efterrätter till icks-LCHF:are) och i princip slutat helt med mejeriprodukter (förutom smör och getost vid enstaka tillfällen). Jag har blivit lite mer intresserad av raw food och testat lite rawfood kakor och bollar.

De populäraste inläggen under 2016 var:

 1. min tipslista med kolhydratsnåla tillbehör
 2. äggbrödsrullen
 3. recept på min ugnspannkaka
 4. recept på min LCHF-glass
 5. recept på min äggost

Ni som besöker bloggen kommer verkligen från alla världens hörn!

Så här såg det ut 2016:

2016

Jag har nått ut till några fler olika länder om man jämför med 2015 då det såg ut så här:

karta

Under 2016 har bloggen haft nästan 89 000 besökare (34 500 besökare år 2015), det har tryckts på gilla knappen 100 gånger och runt 220 kommentarer har skrivits. De olika sidorna på bloggen har visats 200 000 gånger (91 500 gånger år 2015). Det verkar vara en uppåtgående trend helt klart, superkul! :)

Så vad händer 2017?

Planen är att fortsätta med dagliga blogginlägg med en blandning av recept, träningsinspiration, egentillverkad hudvård, tips på bra produkter, ekologiskt tänk och lite annat smått och gott.

Håll ögonen öppna nu i januari då det kommer inlägg som tipsar om hur du kommer igång med LCHF, inlägg om detox och så blir det en tävling där du kan vinna kosttillskott som ger lite extra energi och boost! Det dyker även upp ett nytt lite otippat samarbete i mitten av januari. Så håll ögonen öppna!

Matmässigt kommer jag under 2017 fortsätta laga ren mat med lågt kolhydratinnehåll. Rätter som jag skulle vilja testa laga är:

 • Egen leverpastej
 • Egen blodpudding
 • Testa göra eget smör
 • Baka mer med grönsaker
 • Oxsvans
 • Smörgåstårta
 • Glass på kokosmjölk
 • Göra egen gravad lax
 • Göra egen bearnaisesås

I övrigt drömmer jag om att få en massa fler följare på bloggen och ha ett fortsatt hälsosamt år med god mat, segling, vindsurfing och rolig träning :)

Vad skulle du vilja läsa mer om på bloggen under 2017? Har du någon råvara eller maträtt du skulle vilja att jag lagade? Vill du läsa mer personliga inlägg och se mer bilder på mig och min vardag? Vad skulle få dig att följa bloggen mer aktivt?

Ha det fint så hoppas jag att ni kikar in här så ofta ni kan framöver, tipsa vänner och bekanta och var gärna delaktig genom att följa/gilla, skriva kommentarer och dela inlägg :) Gör ni det blir jag lika glad som på bilden nedan ;)

bild 1

Härliga minnen från förra sommaren: äggost, kaffe, sol och båtmässa på Orust :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.