LCHF, PALEO

Nyårsinspiration – efterrätter!

DSC_0113_S

Eftersom det är nyårsmiddag som gäller så måste ju middagen avslutas med en efterrätt.

Här kommer några förslag på efterrätter som går att variera med olika smaksättning, bär och tillbehör. Så låt fantasin flöda och välj smaker som passar just dig och dina middagsgäster! :)

Översta bilden visar egentligen bara att det inte behöver vara så avancerat utan att lite vispad grädde och bär kan se festligt ut om det läggs upp i ett snyggt glas och garneras på ett fint sätt :)

Grädde och bär funkar ju alltid! Du kan testa blanda ihop vispad grädde, hallon och lite äkta vaniljpulver, in i frysen, rör runt då och då och låt det inte stelna helt utan bli mer som en enkel variant på fluffig glass.

DSC_2169_S

Denna efterrätt är min favorit! Äggosten! Inte helt lätt att göra och kanske inget du ska göra för första gången om du ska bjuda gäster på middag. Men, jag tycker att du ska prova den vid lämpligt tillfälle i alla fall :)

DSC_0538_S

Vill du inte ha någon sötaktig efterrätt så är det ju faktiskt fantastiskt gott att avsluta måltiden med någon eller några goda ostar. Här serverade med mina ost- och valnötskex.

DSC_0312_S

Jag gillar syrliga äpplen. Smörstekta äpplen i kanel med lite fet yoghurt är riktigt gott!

DSC_0927_S

Pannacotta är enkelt och går att variera hur mycket som helst. Jag gör oftast vaniljpannacotta som jag sedan garnerar med lite bär. Andra goda smaker är kardemumma, lakrits och saffran.

DSC_1350_S

Glass är inte så svårt att göra själv och du behöver inte ha en glassmaskin. Innehåller bara ägg, grädde, sötning och smaksättning.

DSC_2677_S

En trestegsraket med maränger, hallonsås och smulad smörkola. Vill du skoja till det ytterligare toppar du med vispad grädde smaksatt med vaniljpulver.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.