LCHF, PALEO

Julhälsning & tips för att skippa dagens största sockerfällor

DSC_0195_S

God morgon och god jul på er allihopa!

Förra året postade jag ett inlägg på julafton med lite tips om hur man klarar sig undan dagens alla sockerfällor ifall man vill det. Julen går att göra strikt LCHF om man vill, vill du göra avsteg så är det bra att redan innan bestämma vilka och hur mycket. Tex ”jag väljer att idag äta mandelmusslor med sylt och vispad grädde” eller ”jag väljer att idag ära torkade fikon, pepparkaka och mögelost”.

Här kommer dessa tips igen:

  • undvik det som är absolut mest socker i: glögg, pepparkakor, inlagd sill, snaps, risgrynsgröt och allt godis (har du fixat LCHF-varianter är det bara att glatt tugga på ;))
  • tänk på att det finns socker i de flesta charkprodukter och att det troligtvis finns mjöl och andra kolhydrater i tex köttbullar, pastejer och korvar. Sedan om du väljer att äta detta så är det ju en annan sak, men det kan vara lätt att tro att ”köttbullar är det inget konstigt i”. Bättre att veta vad man äter än att inse det i efterhand.
  • istället för glögg kan du värma lite vin eller bara ta lite vin som det är i en glöggmugg. Lite mandlar och grönmögelost funkar bra att äta till istället för pepparkakor.
  • bestäm innan vilka eventuella avsteg du vill göra så att det blir planerat och kontrollerat. Gäller främst dig som vill vara superstrikt i normala fall och dig som har ett sockerberoende.
  • vet du inte riktigt vad det kommer att bjudas på och om det kommer att finnas tillräckligt av OK alternativ att äta sig mätt på? Se då till att äta lite annat innan du går bort på bjudningen, så är du inte vrålhungrig. Då överlever du även om det inte finns jättemycket LCHF-mat.
  • ta med lite nötter och babybel-ostar, bra att ha och pilla i sig när alla andra äter godis.
  • ballar det ur trots allt, så är det bara att bryta ihop, gå vidare och ta nya tag nästa dag! :)
  • är du, som jag, lite rabiat när det gäller att inte vilja äta E-ämnen och andra tillsatser så är mitt tips att dagen till ära skyffla i sig chlorella! Chlorella är en mästare på att rensa ut skit :) Jag kommer satsa på att hålla mig till kött, chark, ost, nötter och grönsaker och då slinker det gärna ner både ett och två E-ämnen i och med charkprodukterna. Detta känns dock bättre än att skotta i sig en massa socker. Så det blir chlorella-drink före och efter för min del ;)
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.