HÄLSA, INFORMATION, LIVET

Blockera blått ljus & sov bättre?

dsc_0451_s

Jag har fått nya glasögon! Snygga va? ;)

Kanske inte så att dessa är mina nya vardagsglasögon och inte heller mina nya coola glasögon att ha när jag vindsurfar eller seglar. Nej, dessa glasögon ska användas inomhus för att blockera så kallat blått ljus. Blått ljus utsätts du för till exempel när du sitter vid din dator, surfplatta, TV eller smartphone. Blått ljus anses kunna påverka din sömn och sömnkvalitet och är därför något du ska försöka undvika timmarna innan du går och lägger dig.

Har du som jag svårt att inte hänga över datorn eller liknande ända fram tills du hoppar i säng och ska sova? Då kanske det kan vara kul att testa dessa glasögon från UVEX Blue Blockers!

Jag ska testa dem en tid framöver och även tvinga sambon att testa, så får vi se om det gör någon skillnad :) Jag brukar i och  för sig oftast somna som en klubbad liten säl, men allt som går att optimera måste ju testas. Kan dessa brillor ge ännu bättre sömn så är det ju inte helt fel :)

Är du nyfiken på att läsa mer om blått ljus och dess påverkan på sömnen kan du läsa ett längre inlägg här. Vill du köpa ett par egna glasögon hittar du dem hos greatlife.se, som dessutom har suveräna kosttillskott (så kika på dem också!).

Så här skriver greatlife.se om glasögonen:

UVEX skyddsglasögon som blockerar allt blått ljus. Perfekt för dig som använder dator, telefon, iPad eller TV sent på kvällen och inte vill få störd nattsömn. Datorer och annan elektronisk utrustning sänder ut blått ljus som kan störa sömnen om de används för nära inpå sänggåendet. Till och med exponering för vanligt rumsljus på kvällen kan påverka sömnen negativt. Vanan att titta på tv eller arbeta framför en dator på kvällen stör sömnen och forskning visar att blått ljus från dator-, tv- och telefonskärmar stör dygnsrytmen och stör melatoninproduktionen även om man sover eller blundar. Ljuset passerar ögonlocket och når näthinnan trots att ögonlocket skyddar ögat.

dsc_0454_s

Inlägget innehåller affiliate-länkar.
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.