EKOLOGISKT, GIFTFRITT, HÄLSA, SKÖNHET

Mina 10 budord – naturlig skönhet!

dsc_0452_s

Förra veckan postade jag en liten lista med mina tio budord när det gäller kost och hur jag äter och tillagar min mat. Jag tänkte köra på med några fler listor och här kommer min filosofi när det gäller skönhet :)

Jag gillar naturliga, rena och ekologiska produkter för både hud och hår. Jag är också lite insnöad på en del rutiner som jag tror är bra för huden och för att hålla sig pigg, ung och fräsch inte bara på insidan utan även på utsidan.

Här är tio grejer som jag lever efter när det gäller skönhet och ett hälsosamt yttre:

 1. jag torrborstar hela kroppen minst 2-3 gånger i veckan. Torrborstning är bra för lymfan, cirkulationen och hjälper till att få bort gamla döda hudceller
 2. jag använder enbart ekologiska naturliga produkter för hår och hud
 3. jag använder egentillverkade produkter i form av läppbalsam, deo och handkräm
 4. jag avslutar varje dusch med att duscha kallt
 5. jag försöker att använd så få skönhetsprodukter som möjligt
 6. jag bastar en gång i veckan i infraröd bastu. Bra sätt att svettas ut gifter och rensa porerna. Kombinera gärna med efterföljande skrubbning i duschen med en tvättlapp i frotté eller en mjuk naturlig borste.
 7. jag ger mitt ansikte daglig ansiktsmassage
 8. jag kör daglig ansiktsgympa
 9. jag ser till att dricka mycket vatten och främst filtrerat vatten
 10. jag skyddar mig mot solen med ekologiska giftfria solskydd

Hur ser dina dagliga skönhetsrutiner ut? Dela gärna med dig av tips och erfarenheter genom att lämna en kommentar nedan.

Imorgon är det Lucia och då bjuder jag på ett recept på en variant av saffranspannkaka. Missa inte det! :)

Annonser

2 reaktioner till “Mina 10 budord – naturlig skönhet!”

 1. Vilken bra lista! Jag gör 1, 2, 5, 9 och 10 redan. Det jag tänker införa näst är att duscha kallt… Hoppas det är mindre jobbigt än jag tänker att det är! Har läst så mycket bra om det på senaste tiden.

  Gilla

  1. Tack! :)

   Duscha kallt är faktiskt riktigt skönt! Man vaknar onekligen till och sedan fryser man inte lika lätt efteråt. Annars tycker jag att man fryser efter att man lämnat en varm dusch.

   Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.