EKOLOGISKT, GIFTFRITT, LCHF, PALEO

Bästa julskinkan!

DSC_0199_S

God morgon!

Andra advent idag och dags att börja fundera på julmaten kanske?

Alla har väl sina favoriter när det kommer till vilken julskinka man ska köpa. Jag vill så klart gärna köpa en ekologisk skinka utan tillsatser, men det verkar svårt att hitta nitritfri skinka. Har du hittat någon ekologisk julskinka utan nitrit?

Förra året löste jag julskinkeproblemet delvis genom att göra en egen skinka genom att köpa en skinkstek som sedan fick ligga i saltlake en vecka, sedan kokas och därefter griljeras.

Kul och gott, men skinkan blev inte så stor. Svårt att hitta en skinkstek som väger typ 5 kilo. Jag tror dock att jag ska testa detta även i år, så jag ska ge mig ut och leta reda på en skinkstek med svål denna gång. Hittar jag ingen så ska jag testa ekologisk karréstek istället. Jag kan ju göra två mindre skinkor :)

Hur gör ni er skinka? Vilken är bästa griljeringen för LCHF? Dela gärna med er av era tips och recept genom att lämna en kommentar nedan :)

Nu blir det lite träning och sedan frukost, morgonfika och kaffe. Härliga söndag! :)

Annonser

5 reaktioner till “Bästa julskinkan!”

  1. Vi har försökt tänka utanför boxen och variera juldagarna med ett annat ”paradrätts- kött än just den magra och lite för välkända julskinkan. Det blir en fläskestek, eller en lammstek, hel fläskkarré eller annat gott och fetare med mkt svål. :)

    Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.