HÄLSA, TRÄNING

Träna hemma – mindre stress, mer tid & bättre resultat!

dsc_02821_s

Godmorgon!

Som jag skrev för ett tag sedan har jag köpt en pilatesboll. Jäklar vad jag är nöjd med den! Rolig att träna med och det känns som att det går rätt snabbt att få resultat :)

Framför allt tycker jag att det går väldigt smidigt att träna magmusklerna med denna boll.

Jag får erkänna att mina hurtiga promenader som jag körde på morgonen i höstas är rätt sporadiska numer. Det är ju så kallt! Att ta en promenad innan frukost  eller mellan frukost och kaffet på helgen känns dock lättare. Det ska jag göra idag! Sen blir det nog en bastu efter det också :)

Men, bara för att det inte blir en promenad varje morgon så betyder det inte att det inte blir lite annan träning allt som oftast. Senaste tiden har det blivit ett 30 minuterspass med pilatesbollen. På den tiden hinner jag träna alla muskler känns det som, jag får dessutom upp lite flås och tränar balans och smidighet.

För att få bra fäste när jag gör vissa av övningarna, och för att det är skönt med lite mjukt underlag, brukar jag använda min yogamatta som underlag. Mjukt och bra fäste!

Perfekt träning att göra hemma och särskilt på vintern när man inte är jättesugen på att lämna hemmets mysiga värme :) Att träna hemma gör att jag slipper stressen med att ta mig till och från gymmet, att bara kunna träna på vissa tider och att inte kunna träna på helgerna eftersom det känns extra segt att ta sig till ett gym då. Tidsbesparande också helt klart eftersom jag har allt hemma och inte behöver ta mig någon annanstans för att kunna träna. Träning som yoga, pilates och fria vikter verkar iaf för mig ge bra mycket bättre resultat än när jag går till ett gym. Kanske gör jag fel på gymmet eller så är det bara fel slags träning för mig. Det är ju viktigt att träning är kul också! :)

Nu har jag även gjort slag i saken och köpt hem lite fria vikter. Jag köpte dessa hantlar som känns robusta och bra i det avseendet att det går att variera vikterna så att det blir upp till 10 kilos vikt per hantel. Det duger fint för mig. Skulle jag vilja komplettera med tyngre vikter går det att köpa lösa viktskivor som kan användas på hantelstängerna. Dessa hantlar levereras dessutom i en smart plastlåda så att de kan tas isär och tas med på resa… ifall du vill checka in ett extra kolli på 20 kilo ;) Perfekt!

Så nu tycker jag att mitt lilla hemmagym är fullt utrustat :) Inte så mycket grejer, men alla grejer går att ta med på resa och de ger bra och allsidig träning. Jag är supernöjd!

Framöver så är det yoga, promenader och pilatesträning som gäller :)

Vad kör du för träning på vintern? Anpassar du din träning efter säsong eller kör du på med samma slags träning året om?

dsc_0405

Inlägget innehåller affiliate-länkar.
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.