Egentillverkad hudvård - DIY, EKOLOGISKT, GIFTFRITT, HÄLSA, LIVET, SKÖNHET

Använd lera! (Black Friday rabatt!)

dsc_0463_s

Som ni vet så gillar jag att testa nya grejer och särskilt om det är relaterat till hälsa och naturlig hudvård. Jag läste ett inlägg för någon vecka sedan på Martina Johanssons blogg där hon berättade om bentonitlera och hur den kan användas som en ansiktsmask som verkligen detoxar huden och drar ut en massa skit. Självklart blev jag sugen på att testa detta!

Jag googlade lite och såg att en av mina favoritbutiker på nätet har bentonitlera i sitt sortiment. Butiken heter softskin.se och jag har tidigare handlat bland annat mascara där (helt clean från skit!)

Häromdagen fick jag hem en påse bentonitlera tillsammans med en liten flaska ekologisk jojobaolja. Att blanda i lite olja i inpackningen gör huden extra gott och man kan även testa blanda i lite (läs väldigt lite!) äppelcidervinäger. Jag har testat göra inpackning av ansiktet med enbart lera, vatten och några droppar olja.

Precis som jag läst i flera recensioner så är det lite meckigt att blanda ihop leran med vatten utan att det blir klumpigt. Det verkar dock inte spela så stor roll för det går fint att kleta på masken i alla fall :)

Jag tog ett litet glas och la i lite lera, typ en halv tesked, och tog sedan i lite vatten och geggade ihop. Sedan droppade jag i några droppar jojobaolja. Leran sväller så det behövs verkligen inte mycket lera för en behandling. Med andra ord kommer förpackningen räcka grymt länge! På förpackningen står det att man kan göra masken en eller två gånger i veckan eller vid behov.

Leran kletas sedan in i ansiktet, förutom närmast ögonen, i ett tunt lager. Låt leran sitta kvar tills den torkat. Det tar kanske 20-30 minuter beroende på hur tunt lager du lyckats få till. Det stramar rejält när leran torkar! När leran torkat tvättar du av med ljummet vatten och avslutar med kallt vatten. Smörj sedan in ansiktet med tex lite jojobaolja :)

Jag tycker att huden känns väldigt len och ren efteråt och jag kan tänka mig att hyn blir renare och får mindre porer på sikt. Nu har jag ju ingen problemhy men all hy kan ju må bra av lite extra omvårdnad :)

Jag är nöjd med produkten men måste använda den under en längre tid för att kunna svara på om den gör någon skillnad på sikt. Att den luktade gott, var skön att hantera och att hyn blir mjuk och len är tillräckligt för att jag ska känna mig nöjd för tillfället :)

Softskin.se har en massa bra produkter och ett stort utbud av naturlig och ekologisk hud- och hårvård. Dessutom levererar de snabbt och ger kanonbra service! :)

Vill du testa bentonitlera ska du passa på att beställa idag då softskin.se har 15% rabatt på alla produkter hela dagen idag!  Använd koden BLACK för att få rabatt!

softskin

Vill du inte smeta in dig i lera så kan du säkert hitta något annat kul att köpa! ;)

Några av mina favoriter som finns att köpa hos softskin.se är dessa:

dsc_0461_s

Inlägget är ett samarbete med softskin.se
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.