Egentillverkad hudvård - DIY, EKOLOGISKT, GIFTFRITT, SKÖNHET

Härlig vinterkräm

dsc_0452_s

Hej på er!

Jag gillar, som ni kanske läst tidigare, att göra en del egna hudvårdsprodukter. Jag gör eget läppbalsam, egen deo-kräm, egen parfymolja och egen handsalva :)

Eftersom handsalvan nästan var slut slängde jag ihop lite ny för ett par dagar sedan. Det är lätt att göra och det går bra att prova sig fram. Blir salvan för hård eller för lös, smälter du bara ner den och kompletterar med mer olja för lösare konsistens eller mer bivax/kakaosmör för fastare konsistens.

Jag brukar använda bivax, olivolja, kakaosmör, kokosolja, e-vitamin (för hållbarhetens skull), någon eterisk olja och ibland även lite arganolja eller jojobaolja.

Blanda ihop ingredienserna i en liten glasburk och smält i vattenbad. Sedan rör man titt som tätt under tiden krämen stelnar. E-vitamin tillsätter jag efter uppvärmningen.

Blandar du jojobaolja med några droppar av olika eteriska oljor får du en fin parfymolja som du kan använda istället för parfym. Arganoljan kan du också använda som den är i ansiktet istället för vanlig ansiktskräm. Kokosoljan kan du äta och det gäller även kakaosmöret. Så köper du hem lite grejer går de att använda till mycket och de är dryga!

Dessutom kan du enkelt göra läppbalsam av olivolja, bivax och kakaosmör. Det ska jag göra idag! :)

Det finns en massa bra sidor och recept på nätet för egentillverkad hudvård, så det är bara att googla runt och experimentera! Jag har en del egna recept som ni hittar här!

Inlägget innehåller affiliate-länkar.
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.