Så här äter jag en vanlig dag

dsc_0308_s

Så här ser det oftast ut på min tallrik när jag äter dagens huvudmål efter att jag kommit hem från jobbet.

Att äta sin mat i skål verkar trendigt för tillfället. Jag har gjort det i ett antal år, mest för att all maten ska få plats och sedan tycker jag att det är mysigare att äta ur en stor skål :)

Jag äter i princip samma slags grönsakslass varje dag och så kompletterar jag med en matlåda som för det mesta till största del består av protein, lite grönsaker och någon såsig gegga som är rätt smörig.

På bilden är det långkokt lammlägg med smörig spenat- och lökröra och grönsakerna är grönkål, morot, rödbeta och hemgjord surkål. Sedan toppar jag alltid med lite olivolja, salt och svartpeppar, gurkmeja och ett par rejäla klickar smör. Smöret kommer dock oftast inte med på bilderna ;)

Konceptet är ren, ekologisk mat, tillagad från grunden, den är mejerifri och kolhydratsnål. Morötter och rödbetor är kanske inte LCHF utan snarare paleo, men jag äter ju en blandning mellan dessa. Dessutom är kolhydraterna från dessa i princip de enda kolhydrater jag får i mig eftersom jag så gott som nollar kolhydraterna i dagens övriga måltider.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.