Mina tre bästa tips!

dsc_0288_s

För att tillbringa så många timmar i köket som jag gör så får jag nog anses ha väldigt få köksmaskiner och liknande prylar. Jag har dock tre grejer som jag använder väldigt ofta och periodvis dagligen.

Dessa vill jag helst inte vara utan! :)

DSC_3120_S

Min filterkanna! Jag filtrerar allt vatten jag dricker och jag brukar faktiskt även filtrera vattnet när jag tex kokar lammlägg eller liknande. Jag tycker att vattnet blir godare och jag tror på att det är renare och att jag på så sätt slipper få i mig en del skit som trots allt finns i dricksvattnet. Även om vi i Sverige så klart har riktigt bra dricksvatten jämfört med andra länder, så tycker jag att kan man göra det ännu renare så varför inte ;) Att använda en filterkanna i glas med patroner som du byter en gång i månaden känns bättre än att köpa källvatten på flaska.

DSC_0791_S

Min stavmixer med tillbehör! Denna lilla pryl är grymt bra till mycket. Jag använder den när jag gör majonnäs, när jag vispar äggvitor eller grädde, jag använder den när jag gör mos och puréer, du kan göra eget nötsmör i den och du kan använda den till att få finriven vitkål när du lägger in surkål eller köra din blomkål till ett fint smul. Effektiv, mångsidig och tar lite plats! Jag har nu hittat en bunke i rostfritt stål på Åhléns som jag tänkte byta ut plastbunken mot… jag vill ju så klart plastbanta så mycket det går :)

dsc_0302_s

Sist och även minst, min grönsakssvarv! Denna lila pryl är kompakt, funktionell och tålig! Den funkar fint att göra zoodles (grönsakspasta) med och jag har testat såväl morot, rättika, stora rödbetor och zucchini. Zoodles är ett perfekt alternativ till pasta och jag har det ofta till köttfärssås, carbonara eller stekt fläsk med lite grönsaker. Det finns många grönsakssvarvar på marknaden och många verkar vara rätt stora och otympliga. Denna är liten och fungerar som sagt jättebra. Har du inte testat zoodels så måste du göra det! Det är både kul, gott och nyttigt och så ser det väldigt snyggt ut :)

Inlägget innehåller annonslänkar i form av affiliate-länkar.
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.