EKOLOGISKT, GIFTFRITT, HÄLSA

Mina gröna superpulver

dsc_0257_s

Marknaden är full med så kallade superfoods, superbär och superalger. Lite av en djungel skulle man kunna säga! Jag har testat lite olika supergrejer men de som jag använder regelbundet är chlorella och spirulina. Sen är det så klart kul att testa lite annat av och till också.

Jag har alltid burkar med chlorella och spirulina hemma i skåpet med kosttillskott. Jag tar tillskotten periodvis dagligen och ibland bara lite då och då. Men de finns alltid hemma :)

Både spirulina och chlorella är superalger och innehåller en massa nyttigheter. Spirulina innehåller tex en hel del jod vilket kan vara bra ifall du inte äter vanligt jodberikat bordssalt utan istället, precis som jag, använder himalayasalt.

Man kan använda pulvrena i smoothies eller helt enkelt bara blanda ner en tesked av varje i ett stort glas vatten och svepa det rakt av. Så brukar jag göra.

Både chlorella och spirulina är populära inom detox då de har en renande och avgiftande förmåga. Detta gäller särskilt chlorella som är en hejare på att binda till sig tex tungmetaller och transportera bort dem från kroppen.

Jag brukar använda både pulver och tabletter eftersom tabletterna är smidiga att ha när man är ute och reser, eller varför inte ha i handväskan och pilla i dig om du tex äter fisk, en massa charkprodukter eller annat som kanske inte är helt clean. Ät lite chlorella i samband med det så får kroppen lite hjälp med att rensa bort eventuell skit ;)

Här hittar du spirulina-tabletter, spirulinapulver, chlorella-tabletter och chlorellapulver. Dessa har jag använt i ett par år och de uppfyller mina höga krav :)

Här kan du läsa lite mer om chlorella och spirulina!

Inlägget innehåller annonslänkar i form av affiliate-länkar.
Annonser

4 reaktioner till “Mina gröna superpulver”

  1. Hej!
    Tack för en intressant blogg! Har spirulina men ska testa chlorella när du skriver att den transporterat bort metaller 😊. (Länkarna ovan fungerar inte.)
    /Julia

    Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.