Nytt kul sätt att träna på!

dsc_02821_s

Som ni vet så gillar jag att kunna träna hemma och därför tyckte jag det passade bra att unna mig själv ett nytt träningsredskap för hemmaträning :)

Jag har nu införskaffat en pilates-boll!

Jag testade den lite i helgen och det verkar kul men svårt! Det verkar finnas hur mycket olika övningar som helst att göra med denna boll, så jag ska googla lite mer och kolla runt så jag sedan kan  bestämma vilka övningar jag ska satsa på. Jag har laddat hem en app som har lite olika övningar och man verkar även kunna sätta ihop egna övningsprogram.

I söndags körde jag ett program med appen som jag satte ihop själv. Det tog 12 minuter och det var både svettigt och pulshöjande. Verkar minst sagt effektivt alltså. Fram för allt kul att testa något nytt och ha flera olika träningsformer att variera mellan som alla funkar att göra hemma :)

Att träna med pilatesboll, även kallad balansboll, verkar vara ett effektivt sätt att träna eftersom själva balansgrejen gör att du tränar både balans och en massa muskler som annars inte skulle bli tränade på samma sätt om du istället tränar med maskiner på ett gym.

Nu har jag både yogamatta, tränings-gummiband och pilatesboll i mitt lilla hemmagym :) Några fria vikter skulle vara kul att ha också, så det får bli nästa investering.

Har du testat träna med pilatesboll? Funkar det bra, har du några tips? :)

Inlägget innehåller annonslänkar i form av affiliate-länkar.
Annonser

One thought on “Nytt kul sätt att träna på!

  1. Ping: Höstfunderingar | ekofilosophie

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s