Färgar du håret? Då ska du testa det här nästa gång!

dsc_0301_s

Färgar eller tonar du håret? Gör du det hos frisör och med en massa kemiska preparat?

Då vill jag tipsa om att det finns bra naturliga alternativ både vad gäller produkterna och frisörerna!

Det finns ett antal frisörer i landet som är ekologiska och certifierade som Grön Salong. Jag går sedan några år hos en sådan frisör här i Göteborg som jag är supernöjd med. Alla produkter som används på salongen är naturliga, rena och ekologiska. Dessutom bjuds man på ekologiskt te eller kaffe när man blir klippt.

Vill du testa att tona håret på ett mer naturligt sätt så går det även att göra det själv hemma till väldigt bra pris. Jag har använt mig av Radicos örthårfärger i cirka två år. Jag tonar håret kanske 4-6 gånger per år. Första gången var det lite meckigt att få färgen jämnt fördelad, men nu tycker jag det går riktigt bra! Övning ger färdighet precis som vanligt med andra ord :)

Jag har testat tre olika nyanser och alla är fina på sitt sätt. De täcker grå hår bra och färgen ser väldigt naturlig ut, ger fin glans och lyster och den håller sig i cirka 4 veckor skulle jag tro. Färgen mattas av och övergången blir naturlig även den.

De färger jag testat är Golden Blond, Strawberry Blonde och Copper Brown. Copper Brown blir på mitt hår mörkt brun, Golden Blonde blir mellanbrun och Strawberry Blond blir rödbrun.

Ett paket kostar cirka 120 kronor och för mitt ganska långa hår, som väl är typ normaltjockt eller något tunnare, går det år 2/3 paket per gång. Så bra mycket billigare än att göra det hos frisören! :)

Så testa färga håret på ett naturligt sätt nästa gång!

Inlägget innehåller annonslänkar i form av affiliate-länkar.
Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.