När på dagen är det bäst att träna?

dsc_0264_s

Hej på er!

Jag har försökt köra på med mina nya morgonrutiner som inkluderar nån slags träning under 1 timma, oftast mellan 05.15-06.15. Sjukt hurtigt och tidigt, eller hur?

Ni kanske undrar om jag är värsta hurtbulls-duracell-kaninen, och frågan känns ju inte helt obefogad ;)

Jag tänker dock så här att det är en skön start på dagen att inte slänga sig upp och stressa iväg till jobbet och det är skönt att mjukstarta med lite yoga eller en promenad. Har jag dessutom redan fixat träningen på morgonen så behöver jag ju inte göra det på kvällen :)

Sen tror jag det är extra bra att träna på morgonen INNAN man äter frukost :) Det känns så i alla fall. För mig passar det nog bäst. Att träna på lunchen skulle jag tycka var för stressigt och att stressa till träningen direkt efter jobbet gillar jag inte heller. Däremot att kunna träna hemma på kvällen, eller när man vill oavsett på dygnet, det passar mig perfekt. Därför kör jag bara träning som jag kan göra när som helst och var som helst. På det sättet är det också lätt att träna även på semestern och när man är ute och reser. Perfekt tycker jag :)

Senaste veckan har jag tagit det lite lugnare eftersom jag haft någon segdragen konstig förkylning. Jag har dock tränat på morgonen,  men inte lika intensivt, dvs inte lika lång och snabb promenad och istället lite lugnare träning som yoga.

Får se om promenaderna går att genomföra när det blir kallt, regnigt och stormigt ute ;)

Hur lägger du upp din träning? Morgon, lunch eller kvällsträning? Hur ofta och vad tränar du? Dela gärna med dig genom att skriva en kommentar nedan :)

Varför inte testa ta en rask promenad idag innan frukosten? Frukosten kommer smaka kanongott efter en promenad, jag lovar!

Annonser

2 thoughts on “När på dagen är det bäst att träna?

 1. Frida Bref

  Jag tränar när det finns tid. Före frukost på helgen, eller nån veckokväll. Målet är två joggingturer i veckan. Jag skulle gärna vilja träna nån styrka oxå och gjorde lite hemma i börjar på hösten men lyckades inte hålla i det.

  Jag skulle inte orka gå upp så tidigt på vardagarna, men håller med om att det är grymt skönt med morgonträning. Även i ruskväder ;-)

  Gilla

  Svara
  1. Sophie Inläggets författare

   Nä, vi får se hur länge jag orkar stiga upp så tidigt ;) att ta en promenad innan frukosten på helgerna är nästan min favorit :)

   Jag har precis köpt en pilatesboll och körde nyss första passet. Kommer ett inlägg om det senare i veckan :)

   Gilla

   Svara

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.