Bästa fikan: getost & rawfood

bild-5

Eftersom jag firade min födelsedag både hemma i Göteborg med min sambo och uppe i Stockholm med mina föräldrar, så blev det födelsedagsfika två gånger. Dock två väldigt olika fikaupplevelser men båda fantastiskt goda! :)

Fikan hemma med sambon blev en härlig ostbricka med lite olika tillbehör som nötter, fikon, korv och lite fikonsylt… samt sjuka mängder starkt kaffe. Så gott! Vi hade fem ostar varav fyra var getostar och en var fårost. Underbart goda! Kan verkligen rekommendera kombinationen kaffe och ost. Varför finns inte kaffe- och ostprovningar? Ett vinnande koncept enligt mig :) Ostarna köpte vi på Linnégatans Ostbutik och nötter, korv och fikon köpte vi hos FRAM Ekolivs. Två favoritbutiker!

I Stockholm blev det istället rawfood fika. Jag var (äntligen!) på Paradiset Matmarknad på söder och fikade med en kompis och efteråt passade jag på att köpa med mig lite godsaker hem. Det blev två rawfood bakverk och två rawfoodbollar. I princip är ingredienserna nötter, dadlar, kokosolja, kokosflingor, lite torkad frukt (äpple, lingon i detta fall) och i en av dem var det lite agavesirap. Tjejen bakom disken sa dock att det bara var en matsked i hela kak-batchen, så det blev inte så mycket i en bit.

Mmmm, va gott det var! Och mättande! Jag skar upp de olika grejerna i småbitar så att det blev som en liten rawfood-kakbuffé. Både mamma och pappa tyckte det var jättegott, kul att testa nytt och skönt att slippa vanliga stabbiga bakelser.

Lite dåliga mobilmilder, men bättre än inga alls ;)

bild%202

Två goda rawfoodbollar: en lingon och en äppelkaka. Innehåller bara dadlar, nötter och smaksättning. Farligt goda!

bild

Två olika rawfoodkakor som jag delade upp i mindre bitar: en snickerskaka med jordnötter, dadlar och choklad och en kokoskaka med kokos, dadlar och choklad. Kokoskakan var nog min favorit!

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.