LIVET

Fira med trerätters

bild-4

Då var det nytt år och nya tag! Som ni kanske läst fyllde jag år förra veckan och det blev firande i olika omgångar, dels här hemma i Göteborg dels uppe i Stockholm :)

I fredags var jag och min sambo ute och åt på en restaurang som heter Ottomania. Vi har varit där en gång tidigare för ett par år sedan, så nu tyckte vi det var dags för ett återbesök. Annars brukar det nästan alltid bli tapas på min födelsedag. Vi tog en trerätters på Ottomania och allt var verkligen gott! Vi bad om vissa ändringar på varmrätten för att få den mer LCHF, och det var inga problem :)

Här kommer lite bilder från middagen på Ottomania:

bild-2

Vi tog varsin förrätt som vi delade på. Den ena är turkisk ost lindad med torkat oxkött och den andra är filodegsrullar med fåroströra i. Såserna såg likadana ut men var olika både i kryddning och konsistens.

bild-3

Till varmrätt blev det spenat- och fårostfylld grillad kyckling, tomatsås, yoghurtsås och aubergineröra. Egentligen skulle det vara ris till, men vi kunde byta bort det mot aubergineröran. Den var grymt god!

efterratt

Först hade jag tänkt ta bara en liten chokladtryffel till efterrätt, men jag ville prova något nytt. Detta var ugnsbakad kvitten (som ett matigare fastare äpple, inte så sött faktiskt), med valnötter, rosvatten och vispad grädde. Jag gillade verkligen smaken och konsistensen på kvitten och upplevde inte efterrätten som så söt. Det var den säkert egentligen, men det var ju inga mjölgrejer i den iaf. Bra val tycker jag! En stark dubbel espresso till satt fint också :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.