Rent hår med örter?

dsc_01051

Som ni vet vill jag använda så rena, ekologiska och naturliga produkter som det bara går. Det gäller allt från maten jag stoppar i mig, till rengöringsmedel och så klart hud- och hårvård.

Det går ju att göra det mesta själv, men när det gäller schampo så föredrar jag nog någon köpt produkt. Jag har provat en hel del olika schampon och även testat att tvätta håret med tvättnötspulver och efterföljande surskölj med äppelcidervinäger.

Nu har jag hittat en ny favorit från märket Eilas! Ett örtschampo som är drygt, löddrar bra och håller håret rent länge. Doftar gott och innehåller bra grejer gör det också.

Jag tycker över lag att de produkter jag testat från Eilas är riktigt bra. Jag har bland annat använt deras läppbalsam, deodorant och ansiktskräm.

Det finns flera olika varianter av schampo i denna serie och det finns även balsam. Jag valde dock örtschampot eftersom det skulle vara milt och innehålla vårdande och stimulerande örter som är bra för hår och hårbotten. Jag är supernöjd och kommer använda det här schampot ett bra tag fram över :)

Ingredients (INCI): Aqua, Rosmarinus officinalis Extract, Urtica dioica Extract, Decyl Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Coco-betain, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Phytic Acid, Aroma** (Linalol, Limonen)

Innehåll på svenska: Vattenextrakt av brännässla och rosmarin, tensider, återfettning, konservering, (natriumbensoat, kaliumsorbat), mjölksyra, fytinsyra, eteriska oljor: rosmarin & lavendel.

Inlägget innehåller annonslänkar i form av affiliate-länkar.
Annonser

2 thoughts on “Rent hår med örter?

 1. annelieeve

  Hej,
  kul att du är nöjd! Jag har ett ekologiskt schampo från John masters organic som jag tycker luktar starkt/skumt som jag tänker byta ut när det tar slut. Jag undrade bara hur detta schampo luktar? Kanske få bli att prova denna här näst :)

  Gilla

  Svara
  1. Sophie Inläggets författare

   Det luktar jättegott och naturligt :) Inte särskilt stark doft utan bara lite lätt :) Så jag rekommenderar det även på doftfronten. Det är sjukt drygt! Jag har rätt långt hår och tar tre pumptryck per tvätt vilket bara är en liten klutt stor som en femkrona. Så även om det är dyrt så blir det inte dyrt iom att det går åt så lite.

   Rekommenderar att komplettera med ett balsam efteråt. Har inte testat det balsam som finns i samma serie, men tippar på att det är bra det med :)

   John Masters produkter har jag bara testat saltvattensprejen. Jag tycker överlag att deras produkter är väldigt dyra och vet inte om de är så super-clean som man kan önska sig :)

   Liked by 1 person

   Svara

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.