EKOLOGISKT, HÄLSA, LCHF, PALEO

Vänta minst 10 dagar

dsc_0368_s

God morgon!

Sist jag gjorde surkål hade jag köpt hem nästan 3 kilo ekologisk vitkål, så det blev mer surkål än jag brukar göra. Men, det är ju lika bra att göra mycket när man ändå håller på. Det brukar gå åt rätt fort ändå, jag äter ju ett par stora matskedar varje dag i mitt salladslass :)

Denna burk öppnade jag för ett par dagar sedan och den har fått stå i cirka 10 dagar. Jag har en till likadan burk och en jättestor burk som fortfarande står och gottar till sig. Den största burken ska jag öppna sist och den kommer nog ha stått till sig i tre veckor innan det blir dags att öppna den. Det är nog det längsta jag väntat någonsin innan jag öppnat en burk hemgjord surkål så det ska bli spännande att smaka på den. Som regel brukar jag försöka vänta minst 10 dagar innan jag öppnar surkålsburkarna, men ibland måste man ju smaka på dem tidigare än så. Minimum tror jag är tre dagar för att det ska hunnit gotta till sig så att det har blivit surkål så att säga.

Vill du göra egen surkål gör du det lätt, kika in här så får du veta hur man gör!

Tips som inte har med surkål att göra: släng inte bort blasten från blomkålen du köper, den är god att äta rå eller steka i lite smör och vitlök! Känns dumt att slänga särskilt om du som jag lägger en massa pengar på att köpa ekologisk blomkål :)

Annonser

En reaktion till “Vänta minst 10 dagar”

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.