EKOLOGISKT, GIFTFRITT, HÄLSA, LCHF, LIVET, PLASTBANTA

Tre tips för fräsch munhälsa

dsc_02721_s

När man äter LCHF får man ju i sig minimalt med kolhydrater och som en följd av det brukar man få mindre beläggningar på tänderna och kanske till och med mindre tandsten. Jag är lite rabiat när det gäller munhygien, men känner att själva borstandet behöver inte vara lika frenetiskt när man i princip inte äter några kolhydrater.

Sedan ett par tre år eller nåt så har jag använt fluorfri tandkräm. Jag har testat några olika varianter, men den jag använder nu är överlägset bäst. Det är väl mycket tycke och smak, men jag gillar denna från Kingfisher med fänkålssmak (Fennel). Den löddrar bra, smakar gott och håller munnen fräsch. Rätt dryg och prisvärd också. Sedan innehåller den inte heller några konstiga ingredienser. Grymt bra eller hur?

Huruvida du väljer att använda fluor eller ej är upp till dig och jag är medveten om debatten kring detta som ständigt pågår. Äter man kolhydrater/socker så ska man nog inte skippa fluoret.

Men även om du väljer att använda en tandkräm med fluor så finns det ju andra alternativ till de traditionella tandkrämer som köps i mataffären eller på apoteket. Det finns alltså produkter med mer naturligt innehåll och mindre konstigheter. Dessa mer naturliga produkter funkar, i alla fall enligt mig, minst lika bra! Bättre för dig och din mun och bättre för miljön :)

Den variant som jag köper från Kingfisher finns även med fluor ifall du hellre vill ha det! :)

Eftersom jag försöker dra ner på alla plastprylar i hemmet så gäller det ju så klart även tandborstningen. Jag har en tandborstmugg i rostfritt stål och tandborsten i plast är utbytt mot en tandborste gjord av bambu. Lite ovant första gångerna men nu vill jag absolut inte ha något annat. Dessa kanske kostar lite mer än tandborstar i plast, men jag tycker de håller länge! Jag använder dessa borstar från Eko Tandborsten. De finns i två olika storlekar: en för vuxna och en för barn.

Vill du då och då gurgla munnen med något munskölj så finns det bra mer naturliga alternativ till de knallblåa eller knallgröna vätskorna som säljs på apoteket. Hemma hos oss har vi denna variant från Dr Hauschka, som ger en fräsch andedräkt och som så klart inte heller innehåller några konstigheter.

Tre tips för lite naturligare munhälsa helt enkelt! :)

Inlägget innehåller annonslänkar i form av affiliate-länkar.
Annonser

3 reaktioner till “Tre tips för fräsch munhälsa”

 1. Bra inlägg! Har precis gått igenom processen med att bestämma mig om fluor. Jag äter också LCHF så har vägt in olika aspekter av fluor kontra fluorfritt och bestämt mig för att byta till fluorfri naturlig tandkräm då jag kör superutrensning av plast/kemikalier i hemmet. Tack för en bra blogg!

  Gilla

  1. Låter som en bra taktik! Plastbanta är kul :) vill du ha tips på bra naturliga produkter för hud, hår, tvätt och rengöring är det bara att hojta till!

   Tack själv, kul att du gillar bloggen :)

   Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.