Liberalt tillbehör

dsc_0292_s

Gissa vad jag gjorde igår efter morgonpromenaden och frukosten? Jag tog ett bad i havet! Minst sagt uppfriskande och kaffemyset blev extra gött efteråt kan jag meddela! :)

Förra veckan hade en kollega på jobbet med sig en massa hemodlade jordärtskockor. Jag tog så klart med mig en påse hem :)

Jag har nog inte ätit jordärtskocka så himla mycket tidigare förutom i någon soppa då och då. Jag googlade lite och läste att de kan ätas både råa och tillagade. Jag har ätit en del av de jag fick råa i mina dagliga salladslass och sedan slängde jag in ett lass i ugnen tillsammans med smör, salt, peppar och lite pressad vitlök. Riktigt gott! Påminner en hel del om potatis men med lite mer smak… och mindre kolhydrater!

Kanske inget tillbehör för den strikte LCHF:aren, men äter du mer liberalt eller paleo, eller nollar kolhydraterna i övrigt dagen du äter jordärtskockor så är det ett bra och gott alternativ till blomkål och vitkål.

Äter du jordärtskockor och vad gör du i så fall för goda rätter med dem? Dela gärna med dig genom att lämna en kommentar nedan :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.