LCHF, PALEO, RECEPT

Årets äggrätt?

Skärmklipp

Jag snavade över den roliga tävlingen ”Årets äggrätt” på Svenska Äggs Instagram. Tävlingen är ett samarbete mellan Svenska Ägg och restaurangen Eggs Inc. i Stockholm. I juryn sitter förutom representanter från dessa två även Jonas Colting.

Jag har skickat in ett antal bidrag för nominering genom min Instagramsida. Det ska nu bli spännande att se om något av dem blir utvalda för att sedan provsmakas av juryn. Tänk om en av mina rätter blir årets äggrätt! :)

Jag har bidragit med dessa fem rätter som jag tycker är lite annorlunda och där ägget är huvudrollsinnehavaren i rätten. Hoppas juryn tänker likadant och även tycker att det smakar gott!

Vilken är din favoriträtt med ägg? Hur många ägg äter du på en dag? Jag äter mellan 3-6 ägg per dag och inbillar mig att det är helt normalt för att vara en person som äter LCHF-kost. På Svenska Äggs hemsida kunde man göra en liten uträkning på hur många ägg man ska äta för att få i sig dagsbehovet av protein… jag fick som resultat att jag behöver äta 12 ägg per dag! Tur att jag får i mig proteiner från annat håll än ägg också, 12 ägg känns lite mycket kanske ;) Men bra att veta ifall det vankas äggfasta någon gång :)

Glöm inte att det är äggets dag den 14 oktober! :) Ska vi satsa på att äta 12 ägg då? ;)

Här är mina fem bidrag! Nu håller jag tummarna för att någon av dem blir utvalda och förhoppningsvis koras till Årets Äggrätt! :)

DSC_0073_S

Äggbrödrullar

DSC_1766_s

Blomkålsbröd

DSC_2186_S

Äggost

DSC_0109_S

Banan- och äppelkaka

dsc_0143_s

Variant på rulltårta med äppelmosfyllning

Dagens tips: till och med 2016-09-18 har Bodystore bra rabatter på ekologiskt te och kaffe (upp till 15% rabatt),  en massa härliga superpulver av olika slag från Rawpowder (20% på hela sortimentet och du hittar bland annat chlorella och spirulina i utbudet!) och 15% rabatt på hela sortimentet från Klean Kanteen, fina termosflaskor mm för dig som vill skippa plasten!

Unna dig lite härligt te, häll det i en fin termos från Klean Kanteen och testa något nytt roligt superpulver eller någon krydda från Rawpowder (jag kan rekommendera gurkmejan, kanelen och ingefäran!) Bodystore levererar snabbt och har dessutom alltid fraktfritt :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.