1,5-2 liter per dag

DSC_3120_S

Ja, ungefär så mycket vatten bör man dricka per dag. Så klart svårt att ange en exakt siffra, det beror ju på hur varmt det är, hur mycket du svettas om du dricker en massa vätskedrivande kaffe m m.

Det är nog i alla fall bättre att dricka lite för mycket vatten än att dricka för lite. Jag brukar se till att ha en kanna vatten eller en stor flaska med vatten på skrivbordet på jobbet, så vet jag att jag vill klunka i mig hela den under dagen. Varje morgon börjar jag dessutom med att svepa två stora glas vatten varav det ena med en hel del himalaya salt i.

För att vara extra hard core dricker jag helst inte kranvatten rakt av, utan jag kör mitt vatten genom en filterkanna för att få det extra rent och gott. Kanske lite överambitiöst att göra detta i Sverige eftersom vi kan anses ha bra kvalitet på vårt dricksvatten. Men jag gillar ju att gå all in, så därför kör jag med filtrerat vatten.

Vill du testa detta också så kan jag rekommendera denna filterkanna från märket Dafi. Den finns i både plast och glas, och jag har så klart den i glas eftersom jag även vill skippa plast. Kannan och filterpatroner hittar du här!

Passa på och köp din filterkanna och filterpatroner till 15% rabatt! Gäller till och med 11/9! Så passa på! :)

Så här skriver Bodystore om Dafis vattenfilter:
”Dafis vattenfilter tar bort kemikalier, tungmetaller och andra smakförstörande ämnen som kan finnas i vårt vatten. Filtreringen gör att ditt dricksvatten blir både godare men framför allt hälsosammare att dricka. Mat och grönsaker kokat i filtrerat vatten behåller dessutom mer av de viktiga mineralerna. Dafi Vattenfilter har tilldelats ett flertal internationella utmärkelser både vad gäller filtrets kvalitet och kannans design.”

”Reducerar klor, tungmetaller, järn, kalk och övriga skadliga ämnen som kan finnas i ditt dricksvatten såsom bisfenol A, pfos samt rester av bekämpningsmedel och läkemedel.”

Missa inte heller att du just nu kan köpa min favorit-Omega-3-olja Eskimo-3-Pure till rabatterat pris hos Bodystore! Till och med 11/9 är det 15% rabatt! 

Annonser

3 thoughts on “1,5-2 liter per dag

  1. Sophie Inläggets författare

   Bra fråga, det har jag faktiskt inte koll på. Jag brukar dricka runt 2-2,5 liter per dag. Självklart är det inte bra att dricka extremt mycket, jag menade mest att ett par glas mer är nog bättre än ett par glas för mycket. Men du är säkert mer påläst än vad jag är :)

   Gilla

   Svara
 1. Ping: Utvärdering kokosolja x 2 | ekofilosophie

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.