Animaliskt fett i stora mängder

DSC_0078_S

Ibland är det inte så dumt att vara lite av en hamster. Häromdagen grävde jag fram en grymt god matlåda ur frysen: långkokt sidfläsk med galet mycket fett! Sidfläsk är en favorit helt enkelt eftersom det är en bra styckningsdetalj ifall du känner för att gobbla i dig inte helt oansenliga mängder animaliskt fett. Perfekt tycker jag och köttet är lika gott att äta kallt som varmt.

Istället för att hårdsteka det i ugnen så skär jag fläsket i mindre bitar och tillagar det på lägre temperatur under längre tid. Skär du små kuber tar det inte så himla lång tid. Goda kryddor att ha på tycker jag är spiskummin och chilipulver eller helt enkelt bara salt och svartpeppar. Lite ingefära är gott också, då det generellt passar bra till fläskkött.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.