EKOLOGISKT, GIFTFRITT

Ny webshop!

DSC_0026_S

Sedan en tid tillbaks har numera Åhléns en webshop. Riktigt bra, så slipper man uppsöka butiken om man redan vet vad man vill köpa och dessutom gärna slipper köande och en massa folk :)

Jag har köpt många av mina plastbantar-grejer till köket från Åhléns. Här är några av min favoriter!

2-pack skärbräda i trä, märkt med bra miljöval. Plastskärbrädor tycker jag känns ofräscht och är inget jag vill ha i mitt kök. Skärbrädor i trä är snyggt, hållbart och giftfritt. Se bara till att hålla dem rena och ha flera olika skärbrädor så att du använder en för grönsaker, en för rått kött och en för tillagat kött.

skärbräda

Att förvara grejer i skafferiet i glasburkar är både snyggt och praktiskt. Du ser lätt vad du har i burkarna och dessa burkar sluter tätt extremt bra. Burkarna finns i många olika storlekar och den här stora varianten har jag dels som kaffeförvaring dels som burk att göra surkål i. De mindre burkarna är fina att ha tex löste och nötter i.

glasburk

DSC_3911_S

En av mina bästa plastbantar-inköp är helt klart dessa rostfria bunkar. Snygga och så mycket bättre än gamla äckliga plastbunkar. Finns i olika storlekar, jag har en stor och en liten :)

skål

DSC_2791_S

Annonser

2 reaktioner till “Ny webshop!”

 1. Det är stor skillnad på träskärbräda och träskärbräda. De man vanligtvis hittar ute i handeln är tyvärr hoplimmade träbitar. Dessa är vanligtvis inoljade med olja från petroleumindustrin. Det man ska försöka få tag på är en träskärbräda som är gjord av ett helt trästycke, dessa brukar dock vara ganska dyra.

  Gilla

  1. Oj då, en sådan skärbräda vill man ju inte ha. Hmm, bäst att hugga ut en egen bräda och behandla med någon ekologisk olja. Har du tips på var man hittar den perfekta rena giftfria träskärbrädan får du gärna dela med dig! :)
   Tack för din kommentar :)

   Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.