LCHF, PALEO, RECEPT

Ny god röra!

DSC_0079_S

Vi har en kokbok hemma med rawfoodrecept och jag brukar även följa en del bloggar och Instagram-konton med rawfoodinriktning. Tanken med rawfood är att maten, precis som det låter, ska vara rå eller tillagad i temperatur som inte får överstiga cirka 40 grader.

Jag är ingen expert men jag lockas av kreativiteten och alla färgglada rätter som lagas inom rawfood. Sen kan jag tycka att det är för vegetariskt för min del och sedan är det rätt mycket frukt och annat som inte alls är LCHF/paleo. Men man kan ju ändå låta sig inspireras och anpassa till rätter som funkar för den kost som man själv vill äta :)

Jag testade göra en variant på en så kallad Baba Ganoush, som är en aubergineröra som finns i olika versioner i mellanöstern och nordafrika (rätta mig om jag har fel?). Gött är det i alla fall!

Så här gjorde jag en variant på denna röra, vill du göra riktig Baba Ganoush så är det bara att googla fram recept :)

Till en liten skål aubergineröra behöver du:
1 stor aubergine
salt och svartpeppar
3 klyftor vitlök
ca 0,5 dl olivolja
lite chiliflakes

Skär auberginen i mindre bitar, lägg i en matlåda och sätt in i frysen. Låt stå minst ett dygn. Ta fram auberginen ur frysen och låt den vattna av sig på ett papper.

Lägg ner alla ingredienserna i en mixer (jag använder denna lilla grymma allt-i-ett-grej!) och kör på tills du får en röra. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar eller lite extra olivolja.

Gott till kött, kyckling eller på ett ägg. Bra variation till majonnäs helt enkelt!

Det jag lärde mig från kokboken som inspirerade mig till detta var att när man lägger auberginen i frysen enligt ovan försvinner den bittra smaken som ju annars gör att man helst inte äter aubergine rå.

Trevlig helg allihopa! :)

DSC_0083_S

Annonser

En reaktion till “Ny god röra!”

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.